Anlık Bildirim
Sıradaki Video

240Hz ekran ve i7 10750H ile güncellendi "Excalibur G900 incelemesi"

Bu videoda Excalibur G900'ün 240Hz ekran ve Intel 10. nesil i7 10750H ile güncellenmiş versiyonunu inceliyoruz. Yapısı, tasarımı, bileşenleri, oyun ve termal performansı, tüm detaylara indik.
Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla G900’ü 10 bin TL civarından 35 bin TL civarlarına kadar özelleştirebiliyorsunuz. Misal veriyorum, benim dizüstündeki beklentimi RTX2060 karşılıyor, ekran rekabetçi oynadığım için mutlaka 240Hz olmalı, oyuncu olduğum kadar içerik de üretiyorum, o yüzden RAM’i 32GB yaptım, seri çalışabilmek için de 1TB SSD ve 1TB HDD seçtim. Özeti şudur, cihazın özelliklerini kabul edip geçmiyorsunuz, istediğiniz özelliklerde bir dizüstü alabiliyorsunuz arkadaşlar.

Boyutlar ve malzeme kalitesi. 15.6 inç ekranlı bir dizüstü bu, ağırlığı konfigrasyona göre 2.1KG-2.4KG arasında değişiyor, kalınlığı da aynı şekilde 2.1CM-2.4CM arasında.

2.2KG ve 2.6CM Asus FX505DV, 2.3KG ve 2.5CM Lenovo Legion Y540 gibi rakiplerinin bazılarından hafif, bazılarından da ince. Dolayısıyla gayet taşınabilir dizüstü, el çantasında da taşınabilir. Kasanın çizgileri dolayısıyla olduğundan daha ince görünüyor genel olarak.

Kapağının üzerinde aydınlatmalı turuncu şeritler var, köşelerinde aydınlatmaları pek belli olmayan ambians aydınlatmaları var yine, kenarlarına elmas kesim turuncu şeritler çekilmiş. Tasarımı bir oyuncu dizüstüsüyüm diyor ama çok abartılı değil gibi bence, bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.

Sağında iki tane USB 3.1 Tip A portu, 1 tane combo jack, solunda RJ-45 girişi, bir USB 3.1 Tip A portu daha ve Micro SD kart girişi var, içerik üreten, normal SD kart kullanan birisi olarak SD kart yuvası makbule geçerdi açıkçası. Asıl mesele aslında arkada, güç girişi buraya konumlandırılmış, oyuncu için mantıklı, ele mani olacak bir yer değil burası.
HDMI Portu var, FHD 240Hz görüntü verebildim harici monitörüme, 1 Mini Display ve bir Tip C girişini görüyoruz, hızlı şarj destekli.

Kapağını tek elle açabiliyor muyuz, menteşeler dengeli mi, evet tek elle açılıyor, biraz yalpalıyor yalnız. Ortada toplanan bir menteşe yapısıyla geldiği çok stabil değil, normal kullanımda pek sorun teşkil etmez, ben size detaylardan bahsediyorum.
Çiklet bir klavye, bölgesel RGB aydınlatmalı, Casper’ın kontrol merkezinden yönetebiliyorsunuz, isterseniz arkadakiler hariç diğerlerini toptan kapatabilirsiniz. Dönütleri yeterince kuvvetli, oyuncu gözünden bakmak gerekirse pek mekanik bir hissiyat değil bu, anahtar dibe indiğinde yumuşak bir yüzeyle karşılaşıyorsunuz ve salınımları biraz fazla.
Dizüstü tam yükteyken WASD bölgesi ılıyor, kesinlikle rahatsız edici bir durum yok, bilek bölgesi de aynı şekilde. Genel olarak konforlu, bol bol yazı yazan biri olarak yormadı beni, sesi de az, toplantı ya da kütüphane, etraftakileri rahatsız etmez. Bilek alanı yeterli, köşeler biraz kesebilir.

Ortada bir güç butonu var, gerekli multimedya butonları mevcut. Touchpad’in boyutu iyi, rahat çalışılıyor üzerinde, yeterince kaygan bir yüzey bu. Tıklar biraz sert, dolayısıyla dokunarak kullandım ben. Üç parmakla masaüstüne geçebiliyor veya tüm uygulamaları pencereler arasında görebiliyorsunuz, aralarında geçiş de mümkün gibi gibi. Özetle, hareketlerimi gayet keskin bir şekilde algıladı ve kullanışlı ama bir oyuncu dizüstüsü sonuçta harici bir fareniz olacak tabii.

15.6 inç ekranın çerçeveleri mümkün olduğunca ince tutulmuş. 15.6 inç FHD 240Hz IPS panel 3ms tepki süreli, BOE üretimi. Parlaklığı kapalı ortamlar için iş görür, sRGB renk gamutunun %100’ünü karşılıyor. Renkler yeterince canlı ve açıya göre renk sapması sıfır diyebileceğim kadar az, gayet iyi yani. Özetle, rahatlıkla dizi film de izlenir, içerik de üretilir ama en önemlisi de çok güzel oyun oynanır.

Teknik özelliklerine gelelim. İçinde 10. nesil Intel Core i7 10750H işlemci var, 14nm mimarili, 6 çekirdek ve 12 izlekli. Baz olarak 2.6GHz, Boost ile çekirdek başına 5GHz’e kadar çıkabiliyor. İçerik de üretebileceğiniz, oyun da oynayabileceğiniz üst segment bir işlemci.
Ekran kartı Nvidia RTX2070S, 8GB GDDR6 belleğe sahip, genel olarak şu an alabileceğiniz en güçlü mobil GPU’lardan biri, masaüstü RTX2060S ile benzer performans gösteriyor. İster 8GB, ister 64GB RAM ile özelleştirin dizüstüyü, bizim sistemimizde 64GB 2933MHZ hızında RAM kiti var, istenirse arttırılabilir değiştirilebilir. SSD’ler de aynı şekilde.
Kingston’ın NVMe sınıfı ve Samsung’un QVO 860 Sata SSD’si var elimizdekinde, toplamda 8TB SSD. Özeti şu, sınıfına göre iyi başarım gösteren SSD’ler bunlar, test süresi boyunca G900 bir defa olsun teklemedi, her şey anlık gerçekleşiyor.
Windows’umuz güncel, sürücüler güncel, Casper’ın kontrol merkezi uygulamasında oyun modu seçili, Max Fan kapalı yani otomatik fan devrini kullandım ve şimdi oyun testlerinde hangi ayarlarda ne skor aldığını beraber görelim.

Boyutlarına, kalınlığına kıyasla gerekli soğutma altyapısını içeride 6 ısı borusuyla kurmuşlar. Dışarıda da altından taze havayı çekiyor, sonrasında kenarlardan, üstünden ve arkadaki spor araç egzozu görünümlü havalandırma ızgaralarından sıcak hava tahliye ediliyor. 

Max Fan ile oyununa göre %20 ila %30 ekstra performans elde ediyorsunuz. Max FAN kapalıyken 3D Mark’ın stress testinden %97’lik gerekli skoru alamıyor, Max FAN açıkken alıyor. Max FAN kapalıyken oyunlarda takılma, duraksama gibi şeyler yaşamıyorsunuz belki ama açınca da oluşan performans farkı büyük.

2x2W stereo hoparlör kurulumu var, güçlü bir kurulum değil bu, baslara hafiften değiniyor, tizler yeterli düzeyinde, maksimum sesinin daha yüksek olmasını isterdim, ben olsam bir oyuncu olarak kulaklıkla oyun oynarım bu makinede.
Batarya tarafını bir oyuncu dizüstüsü olarak değerlendirmek lazım, rakiplerinde de olduğu gibi büyük bir batarya değil. Yüke sokmadan, %100 ekran ışığı ve RGB aydınlatmalar açık şekilde, günlük bir kullanımla 2 saat civarı. Dizüstünün tam gücünden faydalanmak için adaptörünü rakiplerinde de olduğu gibi takmanız gerekiyor zaten.

Wi-Fi 6 destekli bir modüle sahip, yeni nesil 802.11ax standardında yani, 2.4GHz ve 5GHz bandında hızı veya menziliyle alakalı bir problem yaşamadım, altyapınız da iyiyse ping, gecikme, bu konularda sorun yaşatmaz.
Excalibur G900. Siyah turuncu teması güzel, malzeme kalitesi işinizi görecektir. Özelleştirirken tavsiyem şudur, özellikle rekabetçi oynuyorsanız 240Hz ekranı seçin, Casper piksel tepki süresi anlamında çok iyi bir panel kullanmış. Ekran kartında da, bence kasanın termal bütçesini de düşünürsek RTX2060 seçilebilir, Fiyat/Performansı da iyi bir GPU ve meraklısı için Ray Tracing var, oyunlardaki görselliği güçlendiriyor. Fiyatı ne kadar özelleştirirseniz o kadar oluyor, benzer özelliklerde rakipleriyle karşılaştırınca abes bir fiyat farkı yok. Tekrar söylüyorum, her şey bir kenara, 240Hz panelin piksel tepki süresi çok çok iyi, rekabetçi oyuncular mutlaka değerlendirsinler.
( Detaylı testler için videoyu izleyin)
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim