Anlık Bildirim

24 Mayıs günü, ülkemizdeki yerli ve yenilenebilir kaynakların elektrik üretimine katkısı %90 oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Twitter üzerinde yaptığı açıklamaya göre 24 Mayıs günü,Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 90'ı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde edildi.

24 Mayıs günü, ülkemizdeki yerli ve yenilenebilir kaynakların elektrik üretimine katkısı %90 oldu Tam Boyutta Gör

Enerji üretiminde yenilenebilir kaynakları kullanma potansiyeli gün geçti artıran ülkemizle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün Twitter üzerinden kısa bir açıklamada bulundu.

"Milli enerjimiz yenilenmeye, yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Bakan Dönmez, 24 Mayıs günü elektrik üretiminin yüzde 90'ının yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilerek günlük üretimde yeni bir rekora ulaşıldığını belirtti.

Enerji Bakanı, açıklamasının devamında hangi kaynaktan ne kadar elektrik enerjisi elde edildiği bilgisini de paylaştı. Buna göre toplam elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynakların katkısı şu şekilde oldu: hidrolik yüzde 43,7 yerli kömür yüzde 16,5, rüzgâr enerjisi yüzde 14,5, güneş enerjisi yüzde 7,2, jeotermal enerji yüzde 5,3, biyokütle yüzde 2,6 ve diğer temiz kaynaklar, yüzde 0,2.

Söz konusu verilerde yenilenebilir kaynak olmayan kömür de bulunuyor. Ancak bu kalemin “yerli kaynak” olarak belirtildiğini vurgulamamız gerek. Salt yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik enerjisi oranına baktığımızda ise bu değer, yüzde 73,5 olarak karşımıza çıkıyor.

Dört mevsimi yaşayan ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, yenilenebilir enerji potansiyelinin çok daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak yatırımlara ara verilmeden devam edilmesini diliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8156 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
alternatif enerji kaynakları, türkiye rüzgar enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim