Anlık Bildirim

21 milyon Mixcloud kullanıcısının verileri dark webde satışa sunuldu

Bir hacker, bu ayın başlarında çevrimiçi müzik yayını hizmeti olan Mixcloud'u hackledi ve 20 milyondan fazla kullanıcının verilerini dark web pazarında çevrimiçi satıyor.

21 milyon Mixcloud kullanıcısının verileri dark webde satışa sunuldu Tam Boyutta Gör

Veri ihlalleri serisinde, Mixcloud veri ihlali, son birkaç aydır yapılan yüksek profilli toplu ihlal vakalarının sonuncusu olarak geliyor. Veriler, kullanıcı adlarını, e-posta adreslerini ve SHA-2 algoritmasıyla karıştırılmış görünen şifreleri içeriyor. Veriler ayrıca hesap kayıt tarihlerini ve son giriş tarihini de içeriyordu. Ayrıca, kullanıcının kayıt olduğu ülkeyi, internet (IP) adresini ve profil fotoğraflarına ait bağlantılar da içeriyordu.

Şirket, çoğu kullanıcının Facebook üzerinden kaydolduğunu ve hesaplarıyla ilişkili bir şifresi bulunmadığını söylüyor. Verilerin bir kısmını sitenin kaydolma özelliğine karşı e-postaları doğruladık ancak Mixcloud kullanıcıların e-posta adreslerini doğrulamalarını gerektirmiyor.

21 milyon Mixcloud kullanıcısının verileri dark webde satışa sunuldu Tam Boyutta Gör

Platform üzerinde şifre oluşturup sisteme kayıt olan kullanıcaların verileri dark webde 2000-4000 dolar arasında değişen ücretlerle satılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim