Anlık Bildirim

2030 yılında gelmesi beklenen 6G teknolojisi, 5G'den on kat hızlı olacak

5G teknolojisinin henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde, Japonya 6G çalışmalarına hızla devam ediyor. Japon şirketler 6G teknolojisinden ciddi bir kâr kapma peşinde.

2030 yılında gelmesi beklenen 6G teknolojisi, 5G'den on kat hızlı olacak Tam Boyutta Gör

Son zamanlarda en çok konuşulan teknolojilerden birinin 5G olduğunu söylemek mümkün. Şirketler ve operatörler 5G pazarında ön plana çıkmak için mücadele ediyor ve bunun son örneği ise 5G destekli akıllı telefonların birbiri ardına piyasaya sürülecek olması.

6G çalışmalarına hükümet desteği

Ancak Japonya daha şimdiden 6G çalışmalarına başlamış durumda. NTT Docomo ve Toshiba gibi şirketler, zamanı geldiğinde teknolojik bir atılım yapmak için 6G teknolojisinin geliştirilmesine ciddi yatırım yapıyorlar. Japon hükümeti tarafından da finanse edilen bu şirketler, 6G teknolojisinin 2030'da hazır olacağını belirterek, pastadan en büyük payı kapmaya çalışıyorlar.

2030 yılında gelmesi beklenen 6G teknolojisi, 5G'den on kat hızlı olacak Tam Boyutta Gör

Japonya, teknolojik olarak 6G teknolojisini geliştirirken, buna katkıda bulunan şirketler ise alacakları patentlerle ciddi ölçüde kârlı olabileceklerini düşünüyorlar. Ayrıca 6G teknolojisinin, 5G'ye oranla on kat daha hızlı olacağı belirtilirken, Japonya'nın ise bu teknolojide öncü olmak istediği belirtiliyor. Zira ülke, 5G'nin ticari olarak hizmete sunulması konusunda ABD ve Güney Kore'nin gerisinde kalmıştı. Anlaşılan o ki bu kez aynı hatayı yapmayacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13215 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
6g, Japonya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim