Anlık Bildirim

2021'de araç muayene ücretlerine ne kadar zam gelecek?

Her yıl yeniden değerleme oranında artırılan araç muayene ücretlerinde 2021 yılı için zam beklentisi yüzde 9,11 oranında. Ayrıca yakında kredi kartıyla ödeme imkanının da getirileceği söyleniyor.

2021 araç muayene ücreti kredi kartıyla ödeme

Türkiye'de TÜVTÜRK tarafından yürütülen araç muayene hizmetiyle ilgili araç sahiplerinin en büyük beklentilerinden ikisi muayene ücretlerinin kontrol altına alınması ve kredi kartıyla ödeme yapabilmek.

İlk talebin gerçekleşmesi mümkün olur mu bilinmez ama ikincisi yakında gerçek olacak gibi görünüyor. Hala sadece nakit olarak ödenebilen araç muayene ücretinin kredi kartıyla yapılabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Gelen bilgiye göre bu çalışmalarda son düzlüğe girildi. Önümüzdeki ay veya en geç yılbaşından itibaren araç muayene ücreti kredi kartıyla ödenebilecek.

Konuyla ilgili Habertürk'e konuşan kaynaklara göre araç muayene ücretinde taksit de söz konusu olabilir. Zira konuyla ilgili yapılan açıklama, "İlgili bankanın bu konuda olanak sağlaması ya da seçenek sunması durumunda taksit de yapılması mümkün olabilecek. Bankanın pozisyonunun önemli olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde olmuş.

Araç muayene ücretlerinde yüzde 9,11 zam beklentisi

Bunun yanı sıra araç muayene ücretlerinde 2021 yılı için zam beklentisi yüzde 9,11 oranında. Araç muayene ücreti her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. 2020 yılı için belirlenen yüzde 22,58'lik yeniden değerleme oranı sonrasında otomobiller için muayene ücreti 342,20 TL'ye, egzoz muayene ücreti ise 80 TL'ye yükselmişti.

2021 yılı için açıklanan yüzde 9,11'lik yeniden değerleme oranı sonrası otomobil muayene ücretinin 373 TL, egzoz muayene ücretinin ise 87 TL seviyesine yükselmesini bekleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3203 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2021 araç muayene ücretleri, araç muayene kredi kartı ve araç muayene ücretleri zam 2021
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim