Anlık Bildirim

2020 yılı için 117 yeni emoji hazırlandı

Unicode Birliği bu yıl kullanılacak yeni emoji paketini hazırladı. 117 emojiden oluşan yeni pakette biberonlu baba ve bıyıklı erkek gelin gibi öne çıkan görseller var.

2020 yılı için 117 yeni emoji hazırlandı Tam Boyutta Gör

Düşüncelerin yüz ifadeleri ile anlatılması aslında çok eskilere dayanıyor ancak cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile birlikte yaygınlık kazandı. Sonrasında mobil işletim sistemleri, standart işletim sistemleri ve uygulamalar yüz ifadelerini hızlı bir şekilde benimsemeye başladı.

Emoji 13 neler sunuyor?

İlk dönemlerinde iki nokta üstüste ve parantez kapa işaretinden ibaret olan yüz ifadeleri çok gelişti ve artık emoji, anomoji gibi farklı isimler altında dallanıp budaklandı. Dünya Emoji Günü'ne de sahip olan yüz ifadeleri 2020 yılına hazır.

Sadece yüz ifadesinden ziyade artık el işaretleri, meyveler, araçlar, binalar gibi sayısız kategori mevcut. 2020 yılı için geçtiğimiz yıl pek çok oylama yapıldı. Bunların kazananları ile birlikte yeni hazırlanan emojiler de dahil toplam 117 emojilik bir paket ortaya çıktı.

2020 yılı için 117 yeni emoji hazırlandı Tam Boyutta Gör

Yeni emoji paketi Unicode 13 sürümü ile birlikte geliştiricilere dağıtılacak. Yeni paket içerisinde bebeğini biberonla besleyen anne veya baba öne çıkarken gelinlik giymiş bıyıklı erkek ise en ilginci olarak dikkat çekiyor.

Yılın ikinci yarısından itibaren yeni emoji paketi işletim sistemlerinde, platformlarda ve uygulamalarda kendisine yer bulacak. Bunların bazıları hali hazırda kullanımda. Yine platformlar bunların üzerine geliştirmeler yaparak kendi emojilerini de hazırlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7205 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, emoji 13 ve
2 etiket daha unicode 13 Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim