Anlık Bildirim

2020 Mercedes-Benz S-Serisi'nin dikkat çeken güvenlik teknolojileri

2020 Mercedes-Benz S-Serisi, arkadaki yolcuları önden darbelere karşı koruyan hava yastığı ve olası yan darbelere karşı aracın yüksekliğini artıran Impulse Side fonksiyonu ile dikkat çekecek.

2020 Mercedes-Benz S-Serisi'nin dikkat çeken güvenlik teknolojileri Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi, eylül ayında dünya lansmanı gerçekleşecek olan yeni Mercedes-Benz S-Serisi ile ilgili paylaşımlarına devam ediyor. İlk gösterimde yeni MBUX bilgi-eğlence sistemi gösterilmişti. Bu kez yeni S-Serisi’nin güvenlik teknolojilerine ağırlık verildi.

Mercedes, yeni S-Serisi’nin arka koltukta seyahat eden yolcular için önden gelen darbelere karşı açılan hava yastığının sunulduğu ilk otomobil olduğunu belirtiyor. Opsiyonel olarak sunulan yeni arka hava yastığının silindirik boru şeklindeki tasarımının tamamen yeni olduğu belirtiliyor. Hava yastığı bu yenilikçi yapı sayesinde hafifçe açılıyor ve arkadaki yolcuların önden çarpışmalarda baş ve boyun bölgelerindeki stres seviyelerini önemli ölçüde azaltıyor. Yeni S-Serisi’nde ayrıca sürücü ve ön yolcu koltukları arasında açılan orta hava yastığı da bulunuyor.

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi’nde E-Active Body Control özelliği de dikkat çekiyor. Beş çok çekirdekli işlemci, 20’den fazla sensör ve stereo kamera kullanan bu sistem, sürüş koşullarını saniyede 1.000 kez analiz ediyor ve yürüyen aksamı ayarlıyor. E-Active Body Control ile her bir tekerlek üzerindeki yay ve amortisör, kuvvetlerini ayrı ayrı düzenliyor ve böylece salınım, esneme ve kaldırma kuvvetleri önleniyor.

2020 Mercedes-Benz S-Serisi'nin dikkat çeken güvenlik teknolojileri Tam Boyutta Gör

Söz konusu sistem, yeni bir Pre-Safe fonksiyonunu da beraberinde getiriyor. Impulse Side adı verilen bu fonksiyon, olası bir yandan çarpma durumunda saliseler içerisinde karoseri 80 mm’ye kadar kaldırıyor ve darbenin etkisini aracın çok daha sağlam olan alt kısmına yönlendiriyor.

Mercedes-Benz S-Serisi’nin yeni nesille birlikte kazandığı özelliklerden biri de 4WS yani dört tekerlekten yönlendirme sistemi olacak. Diğerleri gibi opsiyon olarak sunulan bu özellik sayesinde yeni S-Serisi kompakt bir otomobil kadar kıvrak ve kullanışlı bir yapı sunuyor. Alman marka bu özelliği iki farklı versiyonla sunuyor. Bu sayede müşteriler, 10 dereceye veya 4,5 dereceye kadar arka aks yönlendirmesinden birini seçebiliyor.

Yeni S-Serisi’nin yenilikleri arasında bulunan Aktif Park Asistanı ve yeni 3-boyutlu 360 derecelik kamera sayesinde park yerine girme, park yerinden çıkma ve dar alanlardaki manevralarda sürücü destekleniyor. Bunun yanı sıra Aktif Kör Nokta Asistanı ve Aktif Direksiyon Asistanı gibi güvenlik özelliklerine de sahip olan yeni Mercedes-Benz S-Serisi Eylül ayında tanıtılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6858 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2020 mercedes-benz s-serisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim