Anlık Bildirim

2020 Honda Jazz'daki hibrit sistemin detayları ortaya çıktı

Avrupa pazarında yalnızca hibrit motorla satışa sunulacak 2020 Honda Jazz ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Honda bu kez, e:HEV adı verilen hibrit sistemin detaylarını paylaştı.

2020 Honda Jazz'daki hibrit sistemin detayları ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Hatırlanacak olursa, bundan üç ay önce tanıtılan 2020 Honda Jazz’ın Avrupa’da yalnızca hibrit motorla satılacağı duyurulmuştu. O dönem teknik detayları açıklanmayan hibrit sistemle alakalı bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

2020 Honda Jazz’ın hibrit sistemi kısaca e:HEV uzun olaraksa ”gelişmiş iki elektrik motorlu hibrit sistem” olarak tanımlanıyor. Söz konusu sistem, 1.5 litre DOHC i-VTEC benzinli motora bağlı iki elektrik motoru, bir lityum iyon batarya ve sabit vites oranlarına sahip özel bir şanzımandan meydana geliyor. Elektrik motorlarından biri doğrudan ön tekerleklere güç verirken, diğeri de jeneratör görevi görüyor.

2020 Honda Jazz’ın e:HEV sistemi toplamda 109 beygir güç ve 253 Nm tork üretiyor. Bu da yeni nesil Jazz’ın 0-100 km/s hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlamasını ve maksimum 175 km/s hıza çıkabilmesini sağlıyor. 2020 Honda Jazz’ın standart versiyondaki ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt/100 km, Crosstar versiyonundaki ortalama yakıt tüketimi ise 4.8 lt/100 km olarak açıklandı.

2020 Honda Jazz'daki hibrit sistemin detayları ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

2020 Honda Jazz’ın e:HEV sistemi toplamda üç farklı sürüş moduna sahip: EV Drive, Hybrid Drive ve Engine Drive. EV Drive modunda araç, sadece elektrik motoruyla çalışıyor ve lityum iyon batarya doğrudan bu motoru besliyor. Hybrid Drive modunda benzinli motor, ağırlıklı olarak jeneratör motoruna elektrik ürettirmek için kullanılıyor.

Engine Drive modunda ise ön tekerleklere doğrudan benzinli motor güç veriyor. Ani hızlanmalarda elektrik motoru da ona destek oluyor. Araçtaki batarya, benzinli motordan enerji alarak ve fren anında oluşan kinetik enerjiyi saklayarak şarj oluyor.

OK Honda” ifadesiyle aktif olan kişisel asistanı ve pek çok sürücü asistan sistemini barındıran Honda Sensing güvenlik paketiyle dikkat çeken 2020 Honda Jazz, bu yılın ortasında Avrupa’da satışa sunulmuş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6189 kez okundu.
10 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2020 honda jazz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim