Anlık Bildirim

2020 Cupra Leon, hibrit ve 310 bg'lik station wagon versiyonlarıyla tanıtıldı

Seat'ın yeni alt markası Cupra, dün akşam düzenlediği bir etkinlikte yeni nesil Leon'un ateşli versiyonu 2020 Cupra Leon'u tanıttı. Hibrit versiyona sahip Cupra Leon'un detayları haberimizde:

2020 Cupra Leon, hibrit ve 310 bg'lik station wagon versiyonlarıyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Bizler dün akşam KKTC’nin yerli otomobili Günsel B9 ile gururlanırken, Seat’ın yeni alt markası Cupra da ateşli Leon hatchback ve wagon’u görücüye çıkardı. Hibrit versiyonla birlikte gelen 2020 Cupra Leon, önümüzdeki ay Cenevre’de sahne alacak.

2020 Cupra Leon, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan standart Leon’a kıyasla biraz daha agresif duruyor. Araca ön taraftan baktığımızda, Cupra logosunu üzerinde taşıyan ızgaradaki desenlerin değiştiğini ve daha büyük hava girişlerine sahip farklı bir tampon kullanıldığını görüyoruz. Yeni Cupra Leon’un yan tarafında şarj girişi ve bronz detaylara sahip özel jantlar dikkat çekiyor. Arkada ise bronz renkli egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapan agresif bir difüzörle karşılaşıyoruz.

Tasarımdaki küçük değişimler 2020 Cupra Leon’un iç mekanında da devam ediyor. Yine bronz detayların karşımıza çıktığı alanda Cupra logolu altı düz direksiyon kullanılmış. Mat krom detaylara sahip yeni pedal seti, spor koltuklar, aydınlatmalı kapı eşikleri ve koyu alüminyum trim de 2020 Cupra Leon’un iç mekanındaki detaylar arasında. Ambiyans aydınlatması, 10.25 inç dijital gösterge ekranı ve 10 inç bilgi-eğlence ekranı da bu alandaki varlığını sürdürüyor.

Station wagon'da dört tekerlekten çekiş sistemi

2020 Cupra Leon’un kaputu altında, üç farklı güç çıkışına sahip 2.0 litre TSI benzinli motor bulunuyor. Giriş seviyesinde 245 beygir güç ve 370 Nm tork üretiyor. Orta seviyede 300 beygir güç ve 400 Nm tork üreten benzinli ünitenin station wagon’a özel en güçlü versiyonu da 310 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. 7 ileri DSG ile kombine edilen ilk iki versiyonda üretilen güç, sınırlı kaydırmalı diferansiyel vasıtasıyla ön tekerleklere iletiliyor.

2020 Cupra Leon, hibrit ve 310 bg'lik station wagon versiyonlarıyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

En güçlü seçenek olan wagon versiyonunda da sadece 7 ileri DSG seçeneği mevcut. Farklı nokta ise bu versiyonun dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması. Seat, söz konusu motorlarla ilgili detaylı verileri paylaşmadı. Sadece bu versiyonlardan birinin 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamladığını ve maksimum hızının 250 km/s ile sınırlandırıldığını açıklamakla yetindi. Açıklanan bu veriler büyük ihtimalle 310 beygirlik station wagon versiyona ait.

Hibrit versiyonla 60 km elektrikli sürüş menzili

2020 Cupra Leon’un plug-in hybrid (şarj edilebilir hibrit) versiyonunda ise 1.4 litre TSI ünite, bir elektrik motoru ve 13 kWh lityum iyon batarya paketi mevcut. Bu kombinasyon sonucunda 245 beygir güç ve 400 Nm tork açığa çıkıyor. Söz konusu model, saf elektrikli sürüş modunda WLTP ölçümlerine göre 60 km menzil sunuyor. Aracın bataryası standart şarj cihazı ile 6 saatte, 3.6 kW’lık Wallbox ile şarj edildiğinde ise 3.5 saatte doldurulabiliyor.

Comfort, Sport, Cupra ve Individual olmak üzere dört farklı sürüş moduna sahip 2020 Cupra Leon’da spor süspansiyon, Brembo frenler ve adaptif şasi kontrol sistemi bulunuyor. Standart Leon’dan 20-25 mm kadar daha yere yakın olan modelin ağırlık merkezi de daha düşük. 2020 Cupra Leon, bu yılın sonuna doğru satışa sunulmuş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5482 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2020 cupra leon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim