Anlık Bildirim

2019’un en çok izlenen Türk filmi Netflix’e geliyor

Türkiye'de 2019’un en çok izlenen sinema filmi 7. Koğuştaki Mucize, 11 Mart tarihinde Netflix Türkiye’ye eklenecek. Cem Yılmaz'ın iki filmi tek çatı altında topladığı Karakomik Filmleri'de geliyor.

2019’un en çok izlenen Türk filmi Netflix’e geliyor Tam Boyutta Gör

Türk yapımı içeriklere önem veren ve yakın zamanda önemli filmleri kütüphanesine ekleyen Netflix, Mart ayında iki büyük yerli filmi platformuna ekleyecek. 7. Koğuştaki Mucize ve Karakomik Filmler, bu ay Netflix’te yayınlanacak.

7. Koğuştaki Mucize: 11 Mart

7. Koğuştaki Mucize filmi, 11 Ekim tarihinde vizyona girdi ve 5 milyon 316 bin seyirci sayısı ile 2019’un Türkiye’de en çok izlenen sinema filmi unvanını elde etti. Netflix, filmin dijital yayın haklarını satın aldı. Miracle in Cell No. 7 filminin Türkiye uyarlaması olan 7. Koğuştaki Mucize'yi 11 Mart tarihinden itibaren Netflix Türkiye kütüphanesinden izleyebilirsiniz..

Karakomik Filmler 1: 20 Mart

Netflix ayrıca Cem Yılmaz’ın iki kısa filmi tek film çatısı altında topladığı Karakomik Filmler’in yayın hakkını da satın aldı. 18 Ekim’de vizyona giren ve 700 bin kişi tarafından izlenen Karakomik Filmler, 20 Mart tarihinde Netflix’e eklenecek.

Daha erken gelebilirdi ancak yasaya takıldı

Organize İşler Sazan Sarmalı filmi vizyona girdikten 2 hafta sonra Netflix'e eklenmiş ve bazı kitleler tarafından tepki çekmişti. Sinemacıların tepkisi üzerine yeni sinema yasasına bu konu hakkında bir madde eklendi. Buna göre filmler vizyona girdikten sonra ücretli platformlarda en erken 5 ay, ücretsiz platformlarda ise 6 ay sonra yayınlanabilecek. Netflix, bu iki filmle daha önce anlaşma imzalamıştı ancak yayınlayabilmek için yasa gereği 5 ay geçmesini bekledi.

Netflix'in Türkiye'de 1,5 milyonu aşkın abonesi bulunuyor. Türk yapımı içeriklerin yurt dışında büyük ilgi görmesi nedeniyle Netflix, yerli yapımlara daha fazla ilgi göstermeye başladı. Netflix'teki tüm Türk yapımı içerikleri tek listede topladı ve Made in Turkey başlığı altında tüm ülkelerde kullanıcılara göstermeye başladı. Netflix abonesi olmasınız dahi netflix.com/MadeInTurkey adresinden bu listeye ulaşabilir ve hangi yerli yapımların Netflix'te bulunduğunu görüntüleyebilirsiniz. 

Netflix'e Mart ayında eklenecek diğer yapımlar:

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Bu filmin kore versiyonunu izledim. Türk yapımını da izlerim güzel bir film
Yorumu gör »
cosef
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15274 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
7. koğuştaki mucize, karakomik filmler ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim