Anlık Bildirim

2019 Skoda Scala'nın sıkıştırılmış doğal gazla çalışan versiyonu tanıtıldı

2019'un başında resmi olarak tanıtılan Skoda Scala'nın CNG yani sıkıştırılmış doğal gazla çalışan versiyonu görücüye çıktı. Scala G-TEC adını taşıyan versiyon yılın son çeyreğinde satışa çıkacak.

2019 Skoda Scala'nın sıkıştırılmış doğal gazla çalışan versiyonu tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Ürün gamında CNG yani sıkıştırılmış doğal gazla çalışan araçlara yer veren Skoda, bu modeller arasına 2019’un başında tanıttığı Skoda Scala’yı da ekledi. Diğer modellerde olduğu gibi Scala G-TEC olarak adlandırılan araç 630 km menzil sunuyor.

Berlin’deki CNG Mobilite Günleri etkinliğinde tanıtılan Skoda Scala G-TEC, serinin en çevre dostu versiyonu olarak lanse edildi. Sıkıştırılmış doğal gazla çalışan Scala’daki sistem 90 bg güç ve 160 Nm tork üreten 1.0 litre üç silindirli TSI motor, toplam kapasitesi 13.8 kg olan üç tane CNG tankı ve 9 litrelik benzin deposundan oluşuyor. Söz konusu sistemin gücü 6 ileri manuel şanzımanla tekerleklere aktarılıyor.

Yalnızca sıkıştırılmış doğal gaz ile 410 kilometre menzil

Skoda Scala G-TEC, yalnızca sıkıştırılmış doğal gaz kullanarak ilerlediğinde 410 kilometre menzile sahip. Benzin deposu da araca fazladan 220 km menzil sağlıyor. Böylece Scala G-TEC’in toplam menzili 630 kilometre olarak ölçülüyor. Active, Ambition ve Style donanım seviyeleriyle satılacak Skoda Scala G-TEC’in standart özellikleri arasında Şerit Takip Yardımcısı, Acil Frenleme Yardımcısı, LED farlar ve stoplar bulunuyor. Aracın bagaj hacmi ise CNG tankları nedeniyle 467 litreden 339 litreye gerilemiş durumda.

Benzinli modellere nazaran CO2 emisyonlarını %25 oranında azalttığı söylenen Skoda Scala G-TEC’in 2019’un son çeyreğinde satışa sunulacağı açıklandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim