Anlık Bildirim

2019 Aston Martin DBS Superleggera tanıtıldı; 715 beygirlik V12 ünite

Aston Martin'in yeni amiral gemisi 2019 DBS Superleggera resmi olarak tanıtıldı. Kıvrımlı hatlarıyla oldukça ateşli görünen aracın kaputunun altında 715 beygirlik V12 ünite bulunuyor. İşte detaylar...

2019 DBS Superleggera fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
 

Daha önce pek çok kez kamuflajlı olarak karşımıza çıkan ve günün erken saatlerinde neredeyse tamamen sızdırılan 2019 Aston Martin DBS Superleggera’nın resmi tanıtımı gerçekleşti. Kıvrımlı hatlara sahip karbon fiber gövde panelleriyle öne çıkan bu canavarın kaputunun altında çift turbolu V12 ünite yatıyor. İşte 2019 Aston Martin DBS Superleggera özellikleri ve fiyatı:

Aston Martin’in 5.2 litrelik V12 ünitesini kendine uyarlayan yeni DBS Superleggera, bu sayede 715 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor. Üretilen bu gücü ZF 8 ileri otomatik şanzımanla arka tekerleklere gönderen aracın arka aksında tork yönlendirme özelliğine sahip sınırlı kaymalı diferansiyel bulunuyor.

Aston Martin’in iddiasına göre yeni DBS Superleggera 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniye, 0-160 km/s hızlanmasını ise 6.4 saniyede tamamlıyor. Şirketin “unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşatmak için tasarlandı” dediği yeni amiral gemisi, dördüncü viteste 80-160 km/s hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlıyor ve maksimum 339 km/s hıza ulaşabiliyor.

2019 Aston Martin DBS Superleggera için elden geçirilmiş V12 ünite, sağda ve solda olmak üzere toplam dört çıkışa sahip yeni egzoz sistemiyle eşleştirilmiş. Bu sayede, özellikle daha agresif sürüş modlarında en mükemmel sesin yakalanması sağlanmış. Yeni DBS Superleggera’nın kıvrımlı gövdesi görünüme katkı sağlamanın yanı sıra aerodinamiğe de katkı yaparak maksimum hızda 180 kg bastırma kuvveti sağlamış.

DB11 ile birlikte gelen hafif alüminyum mimarisinin evrim geçirmiş bir versiyonunu kullanan aracın ön tarafında çift salıncaklı süspansiyon kullanılırken arka tarafta multi-link sisteme yer verilmiş. Süspansiyon sisteminde yeni jenerasyon adaptif sönümleyiciler standart olarak eklenmiş. Ayrıca yeni DBS Superleggera’da GT, Sport ve Sport Plus olmak üzere toplam üç sürüş modu bulunuyor.

2019 Aston Martin DBS Superleggera’nın Almanya satış fiyatı 275 bin euro olarak belirlenmiş. İlk teslimatların yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6120 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Aston Martin, spor otomobiller ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim