Anlık Bildirim

2018 yılında oyun ihracatı 1 milyar doları aştı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2018 yılı oyun yazılımı ihracat rakamlarını açıkladı. 2018 yılında 1 milyar doları aşkın oyun ihracatı gerçekleştirildi. İşte detaylar:

2018 yılında oyun ihracatı 1 milyar doları aştı Tam Boyutta Gör

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk oyun sektörünü hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2018 yılındaki yerli oyun ihracatının 1 milyar doları aştığını açıkladı.

2018 Oyun Yazılımı İhracat Rakamı Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı konuşmada yerli oyun geliştiricilerin 2018 yılında 1 milyar 50 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştiği bilgisini paylaştı.

2018 yılında oyun yazılımı ihracatında yüzde 50 artış

Bakan Pekcan, dijital oyun sektörünün 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 50 artışla 1 milyar 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Pekcan, bu rakamın 2016 yılında 500 milyon dolar, 2017 yılında ise 700 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu kaydederek, “İnşallah, sektördeki firmalarımızın gayretli çalışmaları ve Bakanlığımızın sektöre yönelik destekleri sayesinde ilerleyen dönemlerde bu rakamı daha yüksek seviyelere çıkaracağız” dedi.

Bakan Pekcan, en değerli şirketlerin sıralamasında ilk sıralarda bilişim şirketleri olduğuna vurgu yaparak bu alana yönelmemiz gerektiğini ifade etti. Pekcan, “Şu an iki küresel şirketin değeri 1 trilyon doları aştı; bu şirketlerin biri bilişim-elektronik alanında diğeri ise e-ticaret alanında bulunuyor.Çok değil 20 sene önce, dünyanın en karlı 20 şirketinin tamamına yakını otomobil ve enerji şirketiydi. Bugün dünyanın en karlı 20 şirketinin, büyük bir kısmı bilişim-yazılım-yüksek teknoloji şirketi. Dünyanın geçirdiği bu büyük dönüşümü kaçırmamalıyız.” diye konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6595 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ihracat, finans ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim