Anlık Bildirim

2018'de Avrupa ülkelerinde en çok satılan otomobil modelleri [Galeri]

Jato Dynamics, her zaman olduğu gibi bu yıl da Avrupa'da en çok satılan otomobil modellerini listeledi. Ülkeye göre en çok satılan modellerin rakamlarıyla birlikte yer aldığı liste haberimizde.

2018'de Avrupa ülkelerinde en çok satılan otomobil modelleri [Galeri] Tam Boyutta Gör
 

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından paylaşılan veriler sayesinde 2018 yılında Türkiye’de en çok satan otomobil modelini biliyoruz. Verilere göre geçen ay 4,548 adet satılan Toyota Corolla kasım ayının liderliğini almış durumda. Fakat 2018’in geneline baktığımızda Egea Sedan’ın ilk sırayı kimseye kaptırmadığını görüyoruz.

Peki bu yıl Avrupa’da en çok tercih edilen modeller hangileri? Jato Dynamics, her zaman olduğu gibi bu yıl da ülke ülke Avrupa’da en çok satan modelleri listeledi. Avrupa ülkelerinde en çok satılan modellerin rakamlarıyla birlikte yer aldığı listede Volkswagen Golf hakimiyeti söz konusu. Gelin hep birlikte o modellere bir göz atalım:

Avusturya: Volkswagen Golf

Listenin ilk sırasında yer alan Avusturya’da sonuç hiç de şaşırtıcı değil. Resmi dili Almanca olan ülkede Volkswagen Grubu ilk 3’ü elinde bulunduruyor. 9,503 adet ile Volkswagen Golf ilk sırada yer alırken, 7,661 adet ile Polo ikinci, 7,445 adet ile Skoda Octavia üçüncü sırada bulunuyor.

Hırvatistan: Skoda Octavia

Avusturya’da üçüncülükle yetinen Skoda Octavia, Hırvatistan’da 2,719 adetle liderliği eline geçirmiş durumda. İkinciliği Renault Clio ile Fransızların aldığı ülkede en çok satılan üçüncü model Volkswagen Polo olmuş. Satış rakamları da sırasıyla 2,419 ve 2,022 adet.

Listenin devamına aşağıdaki galeriden göz atabilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim