Anlık Bildirim
Sıradaki Video

2000TL altına Pop-up kamera "Elephone PX'i denedik"

Bu videoda Elephone PX'i deniyor, A7H ve A6 Max'a göz atıyoruz. Tasarımı ve malzeme kalitesini değerlendirdik, bileşen detaylarına indik, kamerasını, bataryasını, genel performansını test ettik.
Elephone 2014 yılında kurulmuş Çin menşeili bir marka, 2020 yılında da Türkiye’ye giriş yaptılar. Elimde A6 Max, A7H ve PX modelleri var, bu modellerden gördüğüm kadarıyla amaçları tasarruflu, uygun fiyatlı telefonlar ortaya koymak. Bu videoda da özellikle PX modeli üzerinde duracağım.

Elimde 2 farklı rengi var, Breathing Crystal ve Lumia Purple. Işık altında geçişli rengiyle Lumia Purple hoşunuza gidebilir, Breating Crystal’de de beyaz, pembe, mor, mavi ışığa göre hepsinden birer ton var. Arkası cam, çerçeveler polikarbonat malzemeden, 208 gram ağırlığında, boyutuna göre normal.
Ekran kasa oranı %93.1, büyük bir telefon, dolayısıyla kullanırken ikinci eli istiyor. Genel olarak güzel görünüyor, bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum tabii, kutusundan çıkan şeffaf kılıf ve jelatinle telefonu koruyun derim.

Sağında güç ve ses ayarı butonları ki telefonu tutuş şeklim itibarıyla erişebildim butonlara, sol tarafında da SIM ve Micro SD kart girişi var. Tip C girişine sahip, 5V 2A şarj adaptörü ve kablosunu görüyorsunuz, kablo yeterince kaliteli, bu arada telefonların hiçbirinde 3.5mm jack yok.

Üstüne geldiğimizde pop up kamerayı görüyoruz, evet aslında Elephone PX’in neredeyse iki katı pahalı rakiplerinde gördüğümüz bir şey bu, avatanjı ekranda yer işgal etmemesi, güzel bir şey ama yavaş çalışıyor ve düştüğünde kendini korumak için kapanmıyor, fiyatı dolayısıyla bunları bekliyordum.

Arkası kavisli, dolayısıyla masada yalpalıyor. Kamera grubu pek çıkıntılı değil, parmak izi okuyucusu ise nazlı, parmağınızı güzel oturtmanız gerek ve hızı şaşırtmadı, yorumu size bırakıyorum.

A6 Max, A7H, PX, hepsini yanyana koyduğumda aslında A7H ve PX malzeme kalitesi anlamında benzer telefonlar, PX’de pop up kamera var, A7H’de kamera ekranda ve elbette donanımsal olarak farklılar. A6 Max ise tamamen polikarbonattan üretilmiş gövdesi, daha düşük ekran kasa oranı, damla çentiği gibi konularla abilerinden geride ama bir yandan da fiyatı neredeyse A7H ile aynı, dolayısıyla A7H daha mantıklı bir seçim diye düşünüyorum.

Elephone PX, 6.53 inç FHD+ çözünürlüğünde IPS LCD bir ekrana sahip, yeterince keskinliğe sahip. Renkleri dizi film izlerken işinizi görecektir, bakış açısına göre renk sapması yok denecek kadar az, ekranın ışık şiddeti %100’deyken güneş altında görmek için yeterli.

Kalbinde MediaTek MT6763V yani Helio P23 var. 16nm yonganın CPU’su enerji verimliliği odaklı Cortex A53 çekirdeklerinden oluşuyor, 4’ü 1.5GHz’de 4’ü 2GHz’de çalışıyor. GPU’su ise 2 birimli Mali-G71, 700MHz’de görev yapıyor. Genel olarak giriş segmenti bir yonga, Qualcomm tarafındaki rakibi Snapdragon 625.
4GB RAM ve 64GB dahili depolamalı, istenirse Micro SD hafıza kartıyla arttırılabilir. A6 MAX, A7H, PX hepsi bu kurulumda, RAM ve depolamada fiyatı segmenti rakiplerinin önündeler, güzel bir avantaj.

PUBG Mobile bu donanım için ağır, dolayısıyla PUBG Mobile Lite’ı oynadım, grafik ayarlarını minimuma çektim, kare/saniyeyi de en yüksek ayara aldım, bu şekilde arada kare atlasa da 25-30FPS civarında oyunu oynayabildim.
Önde 16MP, arkada 16MP + 2MP’lik bir kamera kurulumu var, ikisi de 1080P 30FPS video çekebiliyor.

Çekim örnekleri konusundaki yorumu sizlere bırakıyorum arkadaşlar ama benim özellikle değineceğim birkaç husus var. Ön ve arka kamerada portre modu var, yavaş çalışıyor,

O yüzden denklanşöre basarken iyi bir zamanlama lazım. Fotoğrafta odak arıyor genelde ama videoda odak sabit. Fotoğrafların çözünürlüğü gün ışığı altında fiyatına göre hiç fena değil, sosyal medyada paylaşılabilecek fotoğraflar bunlar bence, loş ortamlarda da aynı şekilde, karanlığa çok bulaşmayın ama.
Ön kameranın ışık dengesini tutturamadığı, ışığın patladığı oluyor ama yine sosyal medyada paylaşılabilir. Videoda ön kamera eh işte ama arka kameranın video çekimi konusunda pek beklentiye girmemekte fayda var.

Bu arada, A6 Max, A7H ve PX’i şöyle bir kıyaslarsak, ön kamerada A6 Max aslında A7H’den  daha başarılı çıktı, renk dengesini olması gerektiği gibi ayarladı. Arka kamerada ise hepsi birbirine benzer sonuç veriyor.

Android 9.0 ile kutudan çıktı ve güncel rakiplerine baktığımızda birçoğunun Android 10 ile geldiğini görüyoruz, uygun fiyat odaklı marka ve ürünlerde güncellemeden yana pek umutlu olmamakta fayda var. Elephone’un Türkiye’de başarılı olması için fiyatı önemli bir avantaj, 2000TL altı telefon sayısı gün geçtikçe azalıyor ama daha da önemlisi güncelleme desteği, bu olmazsa zincir kırılır.
Arayüz mümkün olduğunca sade ve hafif tutulmuş, uygulama simgeleri hariç çok minimal özelleştirmeler var. Birden çok uygulamanın açık olduğu senaryolarda uygulamalar bellekte tutuluyor, tekrar yüklemeye ihtiyaç duymuyor ama mütevazı yonga dolayısıyla herhangi bir uygulama açarken, bunlar rehber gibi temel uygulamalar olabilir, şu an gördüğünüz kadar bekliyorsunuz.

3300mAh bataryalı telefon sonuçta 6.53 inç ekranlı, 208 gram ağırlığında ve 9.5mm kalınlığında bir telefon, dolayısıyla daha büyük bir batarya ile gelebilirdi, rakiplerinden malzeme kalitesi ve pop up kamerasıyla önde, batarya konusunda geride. Otomatik ekran ışığı ve hücresel veri ile oyun harici günlük kullanımda 5.5 saat civarı kullanım süresi elde edebiliyorsunuz.

Elephone PX. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 1900TL civarı ama güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. A7H 1700TL, A6 Max’ın fiyatı da hemen hemen o civarlarda, bu ikisi arasında A7H çok daha mantıklı bir seçim. Elephone PX fiyatı ölçüsünde başarım gösteren bir telefon, ne altında ne de üstünde. Bataryası kapasitesi ve yongaya yapılacak yatırımı RAM ve depolamaya yönlendirmişler, malzeme kalitesini, eldeki hissiyatı kuvvetli tutmuşlar ve belirgin şekilde daha pahalı telefonlardaki pop-up kameraya yer vermişler. Kişisel önceliklerinizle uyuşuyorsa eğer telefon hakkındaki detaylar artık elinizde, tercih sizin.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim