Anlık Bildirim

2 bin Tesla otomobil batarya problemi yüzünden geri çağrılabilir

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, 2 bin Tesla otomobilde bulunan problemli bataryaların, yazılım güncellemesi ile düzeltilmeye çalışıldığı gerekçesi ile araçları geri çağırabilir.

2 bin Tesla otomobil batarya problemi yüzünden geri çağrılabilir Tam Boyutta Gör

Tesla, genellikle şirketin Autopilot sürücü yardımı yazılımının güvenli olmadığı konusunda yıllar boyunca çok fazla eleştiri ile karşılaştı. Reuters tarafından yayınlanan yeni bir rapor ise şirketin ilgilenmek üzere çok daha fazla güvenlik şikayetiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Tesla kolay yolu seçti

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın yaklaşık 2 bin Model S ve X araçlarında batarya arızası olduğunu belirten şikayetleri incelemeye aldı. Gelen dilekçelerde Tesla'nın bataryları değiştirmek veya tamir etmek yerine, söz konusu otomobillerdeki batarya yönetimini etkileyen bir Mayıs OTA yazılım güncellemesi yapmayı tercih ettiği iddia ediliyor. Bu güncellemenin bataryalardaki aşırı ısınma ve yangın ihtimalini azalttığı belirtilse de, otomobillerin performansını düşürdüğü belirtilmiş durumda.

2 bin Tesla otomobil batarya problemi yüzünden geri çağrılabilir Tam Boyutta Gör

Basitçe söylemek gerekirse Tesla'nın temel sorunu çözmek yerine kolaya kaçmasının, müşterilerin otomobillerinde performans ve şarj hızında düşüş sorunlarını beraberinde getirdiği ifade ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Tesla otomobillerde çıkan yangınlar da göz önüne alınırsa, bu iddiaların son derece önem taşıdığını söylemek mümkün. Tesla'nın ise konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadığını da belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim