Anlık Bildirim

2.5 metre uzunluğunda, taşınabilir insansız su altı aracı

General Dynamics şirketi, yeni nesil insansız su altı aracını tanıttı. 241cm uzunluğunda ve 70 kilogram ağırlığında olan araç, kolay taşınabilir yapısıyla rakiplerinden ayrılıyor.

2.5 metre uzunluğunda, taşınabilir insansız su altı aracı Tam Boyutta Gör
 

Otonom sürüş teknolojisi karada otomobillerde; gökyüzünde ise kişisel hava araçları ve drone'larla karşımıza çıkıyor. Bu teknolojinin su altındaki yansımalarını görmek de mümkün. Su altı drone'u veya insansız su altı aracı(UUV) olarak isimlendirilen araçlar, otonom olarak hareket edip su altında çeşitli araştırmalar yapabiliyor. UUV üretiminde öncü şirketlerden General Dynamics yeni nesil aracını geçtiğimiz günlerde ABD'nin Charleston şehrinde gerçekleşen Oceans 2018 etkinliğinde tanıttı. 2.5 metreden biraz daha kısa olan araç taşınabilir yapısıyla dikkat çekiyor. 


İki kişi kolayca taşıyabiliyor 

Bluefin-9 isimli araç şirketin daha önceki ürünlerinde de olduğu gibi savunma, ticaret ve eğitim sektörlerine hitap ediyor. Yüksek çözünürlüklü kameralara, çok sayıda sensöre ve yüksek sonar hassasiyetine sahip olan Bluefin-9, son derece detaylı verileri su üstündeki ekiplere sunmayı başarıyor. 241 cm uzunluğunda ve yaklaşık 24 cm çapında olan araç 70 kilogram ağırlığıyla daha önceki modellerden neredeyse yarı yarıya daha hafif. Bu da aracın iki kişi tarafından kolayca taşınmasını sağlıyor.


GPS ve WiFi bağlantılarına sahip olan cihaz ayrıca bir Iridyum antenine de sahip. Böylece cihaz tarafından elde edilen veriler çok küçük bir gecikmeyle gerçek zamanlı olarak su üstündeki ekiplere aktarılabiliyor. Tatlı ve tuzlu suda 200 metre derinliğe kadar dalabilen Bleufin-9, 1TB'lık çıkarılabilir veri depolama modülüne ve 1.9 kWh'lık lityum iyon bataryaya sahip. Şarjı tamamen dolu halde 8 saate kadar çalışabilen Bluefin-9'daki bu bileşenler 30 dakika içinde değiştirilebiliyor ve cihaz çok kısa bir sürede yeni operasyonlara hazır hale geliyor.


Su altında saatte 11.6 kilometre hızla hareket edebilen Bluefin-9'un; kıyı ölçümleri, hidrografik haritalama, liman güvenliği, istihbarat gözetimi ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılabileceği belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim