Anlık Bildirim

185 bin TP-Link yönlendiricisini etkileyen bir açık keşfedildi

TL-WR740N ve TL-WR940N modellerinden birisini kullanıyorsanız dikkat. TL-WR940N modeli için güncelleme yayınlandı ancak TL-WR740N halen bir güncelleme almadı.

Bugün kullandığımız herhangi bir elektronik cihazda açıkların olması son derece muhtemel. Bunlar donanım seviyesinde veya yazılım seviyesinde olabiliyor. Son olarak TP-Link ürünlerinde benzer bir açık ortaya çıktı.

Yüz binden fazla yönlendirici var

Güvenlik araştırmacıları tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre TL-WR740N ve TL-WR940N model yönlendiricilerde, kötü niyetli kişilerin uzaktan kod çalıştırmasını sağlayacak bir açık keşfedildi.

Tim Carrington aslında bu açığı TL-WR940N modelinde geçen yıl keşfetmişti. Carrington aynı açığı TL-WR740N modelinde de görünce firmaya gerekli uyarıları yaptı ancak bugüne kadar bir güncelleme yayınlanmayınca iki raporu da teknoloji dünyası ile paylaştı.

TL-WR740N ve TL-WR940N modellerinden dünyada toplam 185 bin adet olduğu tahmin ediliyor. TP-Link, TL-WR940N modeli için geçen hafta bir güncelleme yayınlamayı başardı. Diğer model için ise halen bir gelişme yok. Bu bakımdan kullanıcıların güçlü bir şifre belirlemesi ve varsayılan giriş bilgilerini de değiştirmesi isteniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim