Anlık Bildirim

Türkiye için üretilen beşinci F-35 ilk uçuşunu yaptı

Lockheed Martin’in Türk Hava Kuvvetleri için ürettiği beşinci F-35, 1 Ekim’de ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Testleri süren yeni uçak, süreçlerin ardından akıbetini beklemeye çekilecek.

18-0005 kuyruk numaralı F-35 ilk uçuş Tam Boyutta Gör

S-400 hava savunma sisteminin Rusya’dan alınmasından sonra gerek güvenlik kaygıları gerekse de ABD özelindeki etkenler nedeniyle F-35’lerin ülkemize teslimatı askıya alınmış, eğitimleri süren Türk pilotlar da yurda geri dönmüştü. Tüm bu süreçler devam ederken ülkemiz için üretimi süren F-35’ler de üretimi tamamlanıp test uçuşlarını sırasıyla yapıyor.

1 Ekim itibariyle testleri süren Türk bayraklı F-35 sayısı beşe ulaştı. Lockheed Martin’in Teksas’ta bulunan tesislerinde üretimi gerçekleştirilen 18-0005 kuyruk numaralı uçak, süreçlerin tamamlanmasının ardından diğer Türk F-35’lerinin yanına çekilecek ve akıbetini beklemeye başlayacak. Ülkemiz için üretilen F-35’lerin ilk testlerini üretici şirketin test pilotları gerçekleştiriyor.

ABD’nin sunduğu yeni teklif ile birlikte F-35’lerin ülkemize teslim edilmesi konusunda yeni bir kapı aralanmıştı ancak şimdilik konuya ilişkin netlik kazanmış bir bilgi bulunmuyor. Lockheed Martin de bu can sıkıcı tabloda ülkemiz için üretilen uçaklara müşteri arayışına başlamış durumda. Anlaşmaya göre Türkiye’ye ilk uçaklar Kasım ayında teslim edilecekti. Toplamda 100 adetlik uçak için anlaşma sağlandı ve opsiyonel alımlar da masadaydı. Ayrıca ülkemizdeki birçok yerli savunma sanayii şirketi, F-35’ler için üretici konumunda. Şu ana kadar üretici şirkete Türkiye’den yapılan ödeme ise 1.4 Milyar Dolar seviyesini bulmuş durumda. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili düğümün çözülmüş olmasını bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8464 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f-35, 18-0005 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim