Anlık Bildirim

12 Büyükşehir 2025'ten itibaren yalnızca elektrikli otobüs alacak

Dünyanın 12 önemli büyük kenti daha yeşil ve daha sağlıklı bir şehir hayatı sunmak amacıyla yeni bir ortak karara imza attılar. Kararda 2025 yılından itibaren yalnızca elektrikli otobüs alınması var.
Dünya genelindeki 12 büyük kentin belediye başkanları, şehirlerini "daha yeşil, daha sağlıklı ve daha refahlı" hale getirmek için çeşitli girişimlerde bulunma sözü verdiler. Bu sözler arasında 2025'den itibaren yalnızca tamamen elektrikli araç alma da bulunuyor.
Kararı imzalayan şehirler arasında Londra, Paris, Los Angeles, Kopenhag, Barselona, Quito, Vancouver, Mexico City, Milano, Seattle, Auckland ve Cape Town şehirleri yer alıyor. Bu şehirler arasında bazı şehirler bu tarz bir kararı zaten daha önceden vermiş durumdaydı. Örneğin Los Angeles şehri ulaşım kurumu 2030 yılından itibaren otobüslerini tamamen elektrikliye geçirme kararı vermiş ve geçtiğimiz günlerde 100 adet elektrikli otobüs sipariş etmişti.
Aynı şekilde Londra'nın şehir merkezinde hava kirliliğini önlemek için aldığı bazı kararlar bulunuyor, belediye geçtiğimiz yıl yeni kullanacağı uzun menzilli çift katlı elektrikli otobüslerin tanıtımını yapmıştı.
Şehirlerin ortaklaşa karar aldığı "C40 Fosil Yakıtsız Sokaklar Deklarasyonu"nda elektrikli otobüs alımı dışında aşağıdaki maddeler yer alıyor;
  • Yürüyüş, bisiklet ve kamuya açık toplu taşıma araçlarının kullanma oranlarını arttırma
  • Şehir caddelerinde havayı kirleten araç sayısını azaltma
  • Şehir filoları için sıfır emisyonlu araç temin ederek örnek oluşturma
  • Sıfır emisyonlu araçlara geçişi hızlandırmak ve şehirlerdeki araç millerini azaltmak için tedarikçiler, filo operatörleri ve işletmelerle işbirliği yapma
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3719 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otobüs, elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim