Anlık Bildirim

1000'den fazla kripto projesinin "öldüğü" düşünülüyor

Yayınlanan bir rapora göre "ölü" olarak nitelendirilen ICO'ların ve kripto para birimlerinin toplamı 1000'i aştı. Piyasadaki yatırımcılar ICO'lara temkinli yaklaşıyor.
Kısa bir süre önce yayınlanan TechCrunch raporuna göre; binden fazla kripto projesi, çoktan kullanılmayacak duruma geldi.
Kripto projesinin "ölü" olarak nitelendirilmesi için, söz konusu para biriminin: “terk edilmiş olması, dolandırıcılıkta kullanılması, web sitesinin işlem görmemesi, düğümünün olmaması, cüzdanında sorunlar olması, sosyal güncelleştirmelerinin olmaması, düşük hacimli olması veya geliştiricilerinin projeden uzaklaşması.” gerekmektedir. 
Coinopsy, “ölü” olanlar da dahil olmak üzere, çeşitli kripto paraların günlük yorumlarını sağlayan ve kendini "kripto para biyopsisi" olarak nitelendiren bir sistem. Bu sistemin listesine göre; 247 "ölü" kripto para birimi bulunuyor, bunların arasında "kriptodaki en başarılı ponzi şeması" olarak nitelendirilen Bitconnect de bulunuyor.
Coinopsy'ye benzer bir sistemi olan DeadCoins de 830 adet “ölü” kripto para birimini gösteriyor. Gösterilenler arasında, hileli uygulamalar bulunduğu için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kapatılan Titanyum Blockchain Altyapı Hizmetleri ICO'su da yer alıyor.
 
SEC'in yaptığı basın açıklamasına göre; Titanium, ABD ve diğer ülkelerden gelen yatırımcılardan 21 milyon dolar topladı. SEC, yaptığı açıklamada, yatırımcıları, ICO'lar konusunda uyardı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu:" Yatırımcıları, yatırımlarını ICO'lar üzerinden değerlendirme düşüncelerinde dikkatli olmaya çağırıyoruz." dedi. 
2018'de ICO'ların hacmi 13.7 milyar dolara ulaştı. TechCrunch'a göre, aldatmaca ve ölü ICO'lar 2017'de yaklaşık 1 milyar dolar topladı. 
21 Haziran'da, Nasdaq CEO'su Adena Friedman, ICO'ların perakende yatırımcılar için “ciddi riskler” taşıdığı uyarısında bulunarak, bu tür projelerin “neredeyse hiç gözetim altında olmadıklarını" iddia etti. Ayrıca Haziran ayının başlarında John McAfee, SEC'den gelen tehditlere bağlı olarak ICO'ları desteklemeyi bırakacağını söylemişti. Tüm bunlara dayanarak ICO'ların iyi bir geleceğinin olmadığı yorumunda bulunabiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim