Anlık Bildirim

100 dolarlık 5G telefonlar çok yakında

5G modem üretiminde maliyetlerin düşmesi ile birlikte alt seviyelerde de akıllı telefonların 5G desteği sunduğunu göreceğiz. Xiaomi en erken 2021 yılını bekliyor.

100 dolarlık 5G telefonlar çok yakında

Henüz 5G iletişim altyapıları test sürecini geçebilmiş değil ancak akıllı telefon pazarında bir fırtına başlamak üzere. Şimdilik amiral gemisi sınıfında başlayan 5G desteği maliyetlerin düşmesi ile birlikte yavaş yavaş üst seviyedeki daha alınabilir akıllı telefonlara gelmeye başladı.

Maliyetler düşüyor

Gelecek yıl 400$-600$ bandındaki telefonlarda yaygın bir şekilde 5G desteğinin kullanıldığını göreceğiz. Gelecek yıl sonlarına doğru ise 5G telefonlar 200$ bandına doğru yolculuk edecek. 2021 yılında ise artık herkesin erişebileceği bir noktaya gelecek.

Xiaomi patronu Lei Jun yaptığı bir konuşmada Çin’de 5G teknolojilerinin yaygın olarak kullanılmaya başlamasının 2023 yılına doğru olacağını tahmin ediyor. Zaten altyapı maliyetleri ve süreci değerlendiren raporlar 2023 yılından sonra 5G teknolojilerinin tabana yayılacağını öngörüyor.

Lei Jun ayrıca 2021 yılı itibariyle 1000 Yuan seviyesinde 5G uyumlu akıllı telefonlar olacağını ön görüyor. Yaklaşık 142$ civarına tekabül eden bu rakam giriş seviyesinin de altlarına doğru 5G teknolojisinin yaygınlaşacağını gösteriyor.

Hali hazırda amiral gemisi seviyesindeki yongaların maliyetlerin düşmesine izin vermeyeceği ortada. Qualcomm, Samsung, MediaTek ve Huawei gibi tasarımcılar orta ve alt seviye yonga setlerinin 5G ile donatılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim