Anlık Bildirim
Intel’in 10 nm sürecine geçişini gerçekleştireceği Ice Lake işlemcileri hakkında şimdiye bir çok sızıntı bilgi ortaya çıktı. Ice Lake için en son hatırlayacağınız üzere 2019 yılı işaret edilmekteydi. Görünüşe göre planlar bir kere daha değişiyor.

2015'ten bu güne ertelenmeye devam ediyor 


Biraz geriye dönüp baktığımızda 10 nm için yıllar yıllar önce 2015 yılında kullanıma sunulacağının açıklandığını görüyoruz. Buna karşın üretim ve geliştirme süreçlerinde yaşanan zorluklar firmayı erteleme kararlarına itmiş durumda. Son açığa çıkan slaytları dikkatli incelediğimizde firmanın Ice Lake’i yol haritasından kaldırdığını görüyoruz, yerine ise Coffee Lake-R konumlandırılmış. Bu da 14 nm sürecinin 5. kez rafine edilerek piyasaya süreleceği manasına geliyor.
 

Diğer taraftan AMD’ye baktığımızda ise firmanın 2019 yılında sunmayı planladığı 7 nm Ryzen 3 işlemcileri için emin adımlarla yoluna devam ettiği haberleri gelmekte. Eğer Intel 2019 yılında bir kez daha elden geçireceği 14 nm süreciyle üretime devam ederse durumun firma adına bir hayli olumsuz hale geleceği tahmin ediliyor. İlerlyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5016 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel ice lake, intel 10 nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim