Anlık Bildirim

10 milyon Android kullanıcısı, sahte Samsung güncelleme uygulamasını yükledi

Google'ın uygulama marketi Play Store'da yayınlanan sahte bir Samsung güncelleme uygulaması, 10 milyon Android kullanıcısı tarafından indirildi. İşte konunun detayları.
Akıllı telefon kullanıcıları, cihazlarına yeni özellikler, performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri getiren güncellemeleri dört gözle beklediklerini söyleyebiliriz. Tabi bu durum, kullanıcıların zaaflarını kötüye kullanmak isteyen kişileri de harekete geçirmiş durumda.

Kredi kartı bilgilerini istiyor

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre, 10 milyon Android kullanıcısı, Samsung cihazlarına son güncellemeleri yüklemeyi vaat eden bir uygulama indirdi. Updato tarafından geliştirildiği belirtilen bu "Updates for Samsung - Android Update Versions" isimli sözde güncelleme uygulaması, kullanıcılardan kredi kartı bilgilerini isteyerek 34.99 dolarlık yıllık güncelleme ücreti de talep ediyor.
Ödemeyi yapan kullanıcılar, listeden istedikleri güncellemeyi indirirken sorunlarla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Şimdiye kadar etkilenen 10 milyon kullanıcının ise ne kadar maddi zarara sokulduğu henüz tespit edilmiş değil. Google'ın bu sahte güncelleme uygulamasını uzun bir süre yayında tutması ise bir başka skandal olarak değerlendiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18754 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google play store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim