Anlık Bildirim

AMD Zen4 mimarisi CES 2022 fuarında tanıtılacak

AMD’nin gelecek yıl önemli işlere imza atmasını beklediğimiz Zen4 işlemci mimarisi CES 2022 fuarında boy gösterecek. Firma yöneticileri kısa bir tanıtım yapmayı planlıyor.

AMD Zen4 Tam Boyutta Gör

AMD’nin CES 2022 fuarında gerçekleştireceği lansman büyük bir merakla bekleniyor. 3D V-Cache destekli Ryzen işlemciler, Zen3+ çekirdek mimarisi, Ryzen 6000S yenilemesi, alt seviye Radeon 6000 kartlar gibi duyuruların yanında Zen4 mimarisi de karşımıza çıkacak. 

Zen4 neler sunacak?

5nm sürecinde geliştirilen Zen4 mimarisi mevcut mimariye göre önemli iyileştirmeler sağlarken AMD’nin işlemci pazarındaki payını arttırmasına yardımcı olacak. Özellikle Alder Lake ve sonrasına cevap verebilmek için Zen4 mimarisi hayati önem taşıyor. 

Henüz AMD tarafından net bilgiler verilmedi ancak özellikle sunucu tarafında 12 adet 64-bit DDR5 bellek kanalı ile rekor bant genişliğine çıkacağı gündeme gelmişti. Ayrıca 3D ön bellek desteği ile birlikte önceki nesle göre önemli performans artışları da olacak. Bunların hepsini 4 Ocak günü AMD canlı yayınında hep birlikte göreceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim