Anlık Bildirim

Twitter, saatler sonra erişime tekrar açıldı

Twitter’a yönelik uygulanan erişim engeli büyük tepkilere neden olmuştu. Bir süre önce yapılan açıklamalar Twitter ne zaman açılacak? sorunu gündeme getirmişti. Twitter, an itibariyle erişime açıldı.
Twitter, saatler sonra erişime tekrar açıldı Tam Boyutta Gör
Hem deprem koordinasyonu hem de bölgeye yönelik haberleşmeler için kritik bir öneme sahip olan Twitter, saat 16:30 sularında erişime kapatılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Twitter arasında bir toplantı gerçekleşmiş ve Elon Musk ile açıklamasını yapmıştı. Şimdi ise Twitter açıldı mı? sorusu cevaplanmış durumda. 

Twitter erişime tekrar açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın Twitter yöneticileriyle yaptığı toplantıda, Twitter’ın dezenformasyonla mücadele konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliği içerisinde olma taahhüdü verdiği öğrenildi. Ömer Fatih Sayan, Cüneyt Özdemir'e verdiği demeçte, Twitter ile mutabakata varıldığı ve Twitter'a erişimin açıldığı ifade edildi.

Elde edilen bilgilere göre Twitter, yalan haber, dezenformasyon ve sahte hesaplar konusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde olmayı kabul etti. Twitter, 5651 sayılı yasa kapsamında kişi haklarını ihlal eden, kamu düzenini bozan, can ve mal emniyetini tehlikeye atan paylaşımlara karşı atılacak adımlar konusunda daha fazla hassasiyet göstereceğini söyledi. Elon Musk ise “Daha fazla bilgi edinmek için çalışıyoruz.” açıklaması yapmıştı.

Twitter an itibariyle erişime tekrar açılmaya başlanmış durumda. Şu an kademeli olarak hem internet servis sağlayıcılar hem de mobil operatörler yapılan kısıtlamayı kaldırıyor. Bu süreç biraz sürebilir ancak kısa süre içerisinde Twitter’ın tam kapasiteye ulaşması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8851 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, twitter çöktü mü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim