Anlık Bildirim

Asus, ROG Z690 Hero anakartları geri topluyor

Asus, Z690 Hero model anakartların RAM bölgesinde bulunan kutuplu kapasitörün ters yerleştirilmesi sonucu patlamaya yol açan üretim hatasını gidermek amacıyla tüm anakartları geri topluyor.

ROG Z690 Hero anakartı olanlara dikkat

ASUS, bazı Z690 Hero anakartların RAM bölgesine ters yerleştirilmiş bir kapasitöre sahip olduğunu resmen onayladı. Bu nedenle bazı kullanıcılar, belleğin algılanmadığı anlamına gelen 53 numaralı hata ayıklama koduyla karşılaşabilir. Garanti bu tür sorunları kapsadığından kullanıcılar için çok büyük bir sorun sayılmaz ancak, bazı durumlarda mosfetlerin patladığı ve anakartın alev aldığını şiddetle belirtmekte fayda var.

Asus'un, Maximus Z690 Hero anakartlara ait sorunun basın duyurusu ise şu şekilde:

''“Değerli ASUS müşterilerimizden gelen her olay raporunu çok ciddiye alıyoruz. Yakın zamanda ROG Maximus Z690 Hero anakartıyla ilgili olay raporlarını inceledik. Devam eden araştırmamızda, üretim hatlarından birinde oluşan sorundan ötürü ters yerleştirilen komponentin, anakartta kod 53 hatasına, siyah ekran sorununa ve hatta anakartta fiziksel hasara yol açtığını tespit ettik. Bu sorun, 2021'de üretilen 90MB18E0-MVAAY0 parça numarasına ait MA, MB ve MC ile başlayan seri numarasına sahip birimleri etkileyebilir. 

ROG Z690 Hero anakartı olanlara dikkat

Piyasadaki, problem çıkarma olasılığı tüm ROG Maximus Z690 Hero anakartlarını belirlemek için tedarikçilerimiz ve müşterilerimizle kapsamlı incelememizi sürdürüyoruz. Değiştirme programı için ilgili tüm devlet kurumlarıyla birlikte çalışacağızı belirtir, program üzerinde çalışırken gösterdiğiniz sabır ve destek için herkese çok teşekkür ederiz. Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa lütfen ASUS müşteri hizmetleri ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Saygılarımızla, ASUS Ekibi.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3881 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim