Rekabet Kurumu Haberleri

Etiket
Son dakika rekabet kurumu haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), rekabet kurumu hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
1 HF.

GİRİLEN İÇERİKLER
121 HABER

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
AYDA 4 İÇERİK

Rekabet kurumu Son Dakika Haberleri

Güncel Rekabet kurumu Haberlerini Takip Edin 📰

Son dakika rekabet kurumu haberleri de dahil olmak üzere rekabet kurumu ile ilgili tüm haber ve gelişmeleri, bu sayfadan takip edebilirsiniz. Bu bağlamda konuyla alakalı 0 video, 0 galeri ve 121 adet rekabet kurumu haber içeriği bulunmuş olup, tüm içerikler 6 sayfalı bu arşivde listelenmektedir.

rekabet kurumu İle İlgili Son Haberler Neler ❓

DonanımHaber’deki güncel rekabet kurumu haberleri içinde dikkat çeken gelişmeler şöyle 🔽

Anlık Rekabet kurumu Gelişmeleri DH’de 📢

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi www.donanimhaber.com'da, yeni rekabet kurumu haberlerini takip etmek isteyenler için her yıl olduğu gibi 2024’te de sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dilerseniz son rekabet kurumu haberlerini okuduktan sonra, Sosyal Medya İnceleme ve Videoları da izleyebilirsiniz.

Rekabet Kurumu Hakkında

Rekabet Kurumu, 7 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen 4054 sayılı "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"da kurulması öngörülen ve bu kanunun uygulanmasından sorumlu kurumdur. Mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek, bunun için gerekli düzenleme ve denetlemeleri yaparak rekabetin korunmasını sağlamak amacıyla kurulan Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık, Ticaret Bakanlığı'dır. Kurum görevini yaparken bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi kurumun nihai kararını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez.

Kurum, üç yıllık bir gecikmeyle 5 Kasım 1997 yılında faaliyete başlamıştır. Görevleri arasında:

  • Rekabeti sınırlayan anlaşma, uyumlu eylem ve teşebbüs birliği karar ve eylemlerinin engellenmesi ve belirli şartların varlığında bu nitelikteki anlaşma, uyumlu eylem ve kararlara yönelik muafiyet verilmesi,
  • Hakim durumun kötüye kullanılmasının engellenmesi,
  • Birleşme ve devralmaların kontrolü,

yer almaktadır. İdari ve mali özerkliği olan Kurumun karar organı Cumhurbaşkanınca atanan 7 üyeden oluşan Rekabet Kuruludur. Yukarıda yer verilen görevlerin yerine getirilmesi amacıyla bilgi isteme, yerinde inceleme yapma yetkileri kullanılabilir ve Kanun'un 4., 6. ve 7. maddelerini ihlal edenlere yıllık gayrı safi gelirlerinin %10'una kadar para cezası verilebilir. Kurul, bu bakımdan piyasalarda rekabete aykırı uygulamalar tespit ettiğinde bir yargı organı gibi faaliyet göstermektedir.

Rekabet Kurumu, bütçesinin 51 katı büyüklüğünde tüketici faydası sağlayarak en etkin çalışan kamu kurumlarından biri haline gelmiştir. Kurum tarafından uygulanan idari para cezası yaptırımları kamu hazinesine önemli katkılar sağlamaktadır.

Rekabet Kurumu hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim