Anlık Bildirim

İnanılmaz: Nvidia ve AMD, bilgisayarlar için ARM tabanlı işlemci geliştiriyor

Gündeme bomba gibi düşen bir iddiaya göre Nvidia ve AMD, bir süredir gizlice Windows tabanlı ARM işlemciler üzerinde çalışıyor. Bu işlemcilerin ise çok yakında piyasaya çıkacağı söyleniyor.
Nvidia ve AMD, ARM tabanlı işlemci geliştiriyor! Tam Boyutta Gör
Nvidia ve AMD'nin Windows tabanlı bilgisayarlar için ARM tabanlı işlemcileri piyasaya sürmeye hazırlandıkları bildiriliyor. Reuters’in kaynaklarına dayandırdığı haberinde Nvidia ve AMD’nin 2025 gibi kısa bir süre içinde ARM tabanlı işlemcileri piyasaya sürecek. Bu adımlar Microsoft'un Windows on ARM çalışmasının büyük bir uzantısı olarak algılanıyor.

PC endüstrisi temelden sarsılabilir

Microsoft şu ana kadar Windows 11'in Arm tabanlı sürümleri için Qualcomm ile özel olarak ortaklık kurmuş durumda. Bununla birlikte Windows ve Cihazlardan sorumlu başkan yardımcısı Pavan Davuluri de dahil olmak üzere Microsoft yöneticilerinin Qualcomm'un bugünkü etkinliğine katılacağı belirtiliyor. Burada yeni duyuruların yapıldığını görebiliriz. Ancak ARM özelindeki Qualcomm ve Microsoft’un yakın ilişkisine çok yakında AMD ve Nvidia gibi iki büyük devin daha katılacağı söyleniyor.

Nvidia ve AMD, ARM tabanlı işlemci geliştiriyor! Tam Boyutta Gör
Nvidia, AMD ve Qualcomm'un adımları, Intel'in uzun süredir hakim olduğu ancak Apple'ın artan baskısı altında PC endüstrisini sarsabilir. Intel tabanlı dizüstü bilgisayarlar, Apple'ın özel çipleri olan M1 ve M2’lerin sunduğu pil ömrü ve performansa ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu, artan baskının en somut göstergesi.

Microsoft, ARM donanımlarına aşina olsa da endüstrinin keskin bir geçiş yapması zor. Yazılım geliştiriciler, hem Intel hem de AMD tarafından kullanılan x86 mimarisi üzerinde çalışan yazılımlar için onlarca yıl ve milyarlarca dolar harcadı. X86 çipleri için üretilen ekosistem temel olarak ARM tabanlı tasarımlarda çalışmayacak. Haliyle geçiş sancılı olacak gibi görünüyor. Öte yandan Microsoft’un da sunucular ve hatta potansiyel olarak Surface cihazları için kendi Arm tabanlı çipleri üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5106 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, arm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim