Anlık Bildirim

Microsoft: ''Snapdragon X Elite, M3 MacBook Air'den daha hızlı''

Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon X Elite, çok yakında Arm dizüstülere güç vermeye başlayacak. Microsoft'a göre yeni platform, M3 MacBook Air'den daha hızlı olacak. 
Microsoft: ''Snapdragon X Elite, M3 MacBook Air'den daha hızlı! Tam Boyutta Gör
Qualcomm Snapdragon X Elite işlemcili dizüstülerin önümüzdeki aylarda satışa çıkması bekleniyor. Dolayısıyla lansman tarihi yaklaşırken, hem kıyaslama sonuçları hem de platformun özellikleri hakkında bilgiler duymaya devam ediyoruz. Bu kez The Verge, X Elite hakkında sürpriz bir bilgiye daha ulaştı.

''M3 MacBook Air'den daha hızlı olacak''

Bildiğiniz gibi Snapdragon X Elite, temel ve Plus modelleri dahil olmak üzere birden fazla sürümle karşımıza çıkacak. Son gelen bilgiler ise, Microsoft'un Snapdragon X Elite'in performansını gösterecek yepyeni bir demo üzerinde çalıştığı yönünde. The Verge'e göre bu demo, ''işlemcilerin CPU görevleri, yapay zeka hızlandırma ve hatta uygulama emülasyonu'' gibi yeteneklerini kıyaslayacak. 

Ayrıca ABD'li dev, Snapdragon X Elite destekli Windows dizüstülerin Apple'ın Rosetta 2'sinden "daha hızlı uygulama emülasyonu" sunacağına inanıyor. 

Microsoft: ''Snapdragon X Elite, M3 MacBook Air'den daha hızlı! Tam Boyutta Gör
Kaçıranlar için Ekim ayında tanıtılan Snapdragon X Elite, tıpkı Apple M serisi işlemciler gibi Arm tabanlı mimariye sahip. Lansman sırasında ise Qualcomm, Geekbench 6 sonuçlarına dayanarak işlemcinin M3'ten %21'e kadar daha hızlı çoklu çekirdek performansı elde ettiğini iddia etmişti. Zira son kıyaslamalarda bunu doğrular nitelikte.

Ancak ilginç olan şu ki, Snapdragon X Elite'in M3 Pro ve M3 Max çipleri yerine alt düzey M3 ile karşılaştırıldığını görüyoruz. Bu da MacBook Air'ın 2020 yılından bu yana (Apple M1) fansız tasarıma sahip olduğunu akla getiriyor. Snapdragon X Elite ise muhtemelen watt başına daha fazla enerji tüketimi ve aktif bir soğutma sistemine ihtiyaç duyacak. 

Her halükarda iki platformu kıyaslamak için henüz erken. Zira performans sonuçları sızıntıların ötesine geçebilmiş değil. Ancak soruların çok yakında yanıt bulacağını hatırlatalım. Microsoft, 20 Mayıs'ta Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6 da dahil olmak üzere Snapdragon X Elite destekli dizüstüleri duyurmayı planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4456 kez okundu.
14 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Qualcomm Snapdragon X Elite, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim