Anlık Bildirim

Intel'in Maximum Turbo Power modu test edildi: Yüzde 36'ya kadar performans artışı sağlayacak

Intel'in 4 Kasım'da piyasaya sürülecek Alder Lake işlemcilerinden yeni detaylar sızdırıldı. Yeni işlemcilerin sahip oldukları Maximum Turbo Power modu performansı yüzde 36'ya kadar arttıracak.

Intel'in Maximum Turbo Power modu yüksek performans sağlayacak Tam Boyutta Gör

Yeni 12.nesil işlemcileri ile Termal Tasarım gücü (TDP) değerine veda eden Intel, temel olarak PL1 olarak karşımıza çıkan bu değerin ismini İşlemci Temel Gücü (PBP) olarak, PL2 değerini ise Maximum Turbo Power (MTP) olarak değiştirdi.

Güç tüketimi artarken, performans yükseliyor

Maksimum Turbo Güç modunun işlemcilere sağladığı performans oldukça merak edilirken, Lenovo'nun Gaming Masaüstü Ürün Planlama Müdürü olan Wofstame tarafından Alder Lake CPU'larının MTP modu Cinebench R20 çoklu iş parçacığı karşılaştırması sızdırıldı.

Intel'in Maximum Turbo Power modu yüksek performans sağlayacak Tam Boyutta Gör

Paylaşılan görsele baktığımızda, tam yükte test edilen işlemcilerin MTP modun a iki kata yakın daha fazla güç tükettiği görülüyor ve 16 çekirdekli Core i9-12900Kyüzde 36’lık bir performans artışı sağlıyor. Ailenin bir alt modeli Core i7-12700K'da bu değerin yüzde 30'lara düştüğü görülürken, orta seviye i5-12600K yüzde 10’luk bir artışa ev sahipliği yapıyor.

Paylaşılan rakamlar resmi olmasa da Alder Lake mimarisinin büyük değişiklikler ile geldiğini söyleyebiliriz. 4 Kasım'da piyasaya çıkacak yeni işlemcilerin ambargosu kalktığında yeni detaylar ve ayrıntılar bizleri bekliyor olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim