Anlık Bildirim

Instagram, mesajlarda çıplak fotoğrafları bulanıklaştıracak

Instagram, mesajlarda çıplaklık içeren görüntüleri bulanıklaştıracak. DM için getirilen çıplaklık koruması özelliği, 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarında varsayılan olarak açık olacak.
instagram dm direkt mesaj çıplaklık fotoğraf bulanıklaştırma Tam Boyutta Gör
Instagram, platformdaki genç kullanıcıları taciz ve cinsel istismar amaçlı dolandırıcılıklardan korumak için yeni güvenlik özelliğini kullanıma sunuyor. Direkt mesajdaki çıplak görseller otomatik olarak bulanıklaştırılacak ve Instagram, gencin ebeveynine bir bildirim yollayacak.

Meta’nın yeni güvenlik özelliği, DM yoluyla paylaşılan çıplak fotoğrafları engellemekle kalmayacak, aynı zamanda siber zorbalığa karşı da koruma sağlayacak. Meta, direkt mesaj aracılığıyla gönderilen bir görselin çıplaklık içerip içermediğini analiz etmek için cihaz içi makine öğrenimini kullandıklarını söylüyor.

Yeni özellik etkinleştirildiğinde Instagram, kullanıcının mesajındaki çıplaklık içeren görseli yalnızca bulanıklaştıracak, tamamen engellemeyecek. Instagram, göndereni engelleme ve sohbeti bildirme seçeneğiyle birlikte kullanıcıyı yanıt verme konusunda baskı hissetmemeye teşvik eden bir mesaj da gösterecek.

Yeni özellikler, Mark Zuckerberg’in sosyal medya platformlarında istismara uğrayan çocukların ailelerinden özür dilediği Ocak ayındaki Senato duruşmasındaki olağanüstü anın ardından duyuruldu. Zuckerberg, duruşmaya katılan ebeveynlere doğrudan hitap ederek çocuklarının Meta'nın uygulamalarında tacize ve istismara maruz kaldığını söyleyerek özür diledi. Bu arada Meta, sosyal medya platformlarında emniyet ve güvenlik sistemlerini iyileştirmek için 20 milyar dolardan fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim