Anlık Bildirim

İngiltere'de bir drone yolcu uçağına çarptı

Drone'ların yolcu uçaklarına çarpma riskinin olduğu ve insanların hayatını tehlikeye atabilecekleri uzun süredir konuşuluyor. Maalesef bir drone'un yolcu uçağına çarptığına şahit olduk.
İngiltere'de bir drone yolcu uçağına çarptı Tam Boyutta Gör

Drone'ların özellikle yolcu uçakları için büyük tehlike yarattıkları uzun süredir konuşuluyor. Sadece ne zaman olacağı merak edilen bu olay   maalesef gerçekleşti. Cenova-Londra seferini yapan Airbus 320 tipi yolcu uçağına bir drone'un çarptığı söyleniyor.
Daha önce de hava alanlarına ve uçakların güzergahına giren drone'ların tehlike yarattığına şahit olmuştuk. Her ne kadar British Airways ve Londra'daki polis yetkilileri bu konuda yorum yapmaktan kaçınsalar da uçağın pilotu bir drone'a çarptığını rapor etti.
Açıklamalara göre BA 727 sefer sayısılı uçakta 132 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu. Neyse ki herhangi bir sorun yaşanmadan uçak iniş yapabilmeyi başarmış. Geçen yıl Ocak ve Ağustos ayları arasındaki raporlara göre İngiltere'de 23, ABD'de ise 650 civarında olayda drone'lar uçaklara çok yaklaşarak tehlike yaşattı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4379 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, drone kazası ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim