Anlık Bildirim

Intel 15 çekirdekli Xeon işlemciler hazırlıyor

Dördüncü nesil Core işlemci ailesini önümüzdeki yılın ortalarına doğru kullanıma sunmayı planlayan Intel, son kullanıcı çözümlerine ek olarak profesyonel sistemlere yönelik platformlarını da güncelleyecek. Intel, sunucu ve iş istasyonları için geliştirdiği Xeon işlemci ailesini, en yüksek performans seviyesinde Westmere-EX mimarisini temel alan Boxboro-EX platformundan  2013 sonunda Brickland platformuna yükseltecek.
Şu anda Xeon E7-280, E7-4800, E7-8800 temsil edilen üst seviye Xeon ailesinde, Brickland platformu için işlemcilerde isim bazlı bir değişikliği gidilmeyecek, sadece model numaralarının sonuna v2 uzantısı eklenecek. Ancak bunun dışındaki hemen her detayın güncellendiğini göreceğiz. Wesmtere-EX mimarisinden Ivy Bridge-EX mimarisine geçiş yapacak olan Intel, yeni işlemcileri için C602J çipsetini kullanıma alacak ve beraberinde Jordan Creek 1 kodlu  C102/C104 ölçeklenebilir tampon bellek kullanımına başlayacak.
Şu an için en yüksek seviyede 10 çekirdekli ve 20 izlekli Xeon E7 işlemcilerine sahip olan Intel, Brickland platformuyla birlikte 15 çekirdekli ve 30 izlekli modeller de sağlayacak. Turbo Boost 2.0 ve Hyper-Threading desteğine ek olarak Advanced Vector Extensions, QPI, entegre SAS, SATA kontrolcüsü gibi yenilikleri de bünyesinde barındıracak olan yeni nesil işlemci ailesi, %50 daha fazla çekirdek ve %25 daha fazla bellek sunacak yani en üst işlemci modellerinde 37.5MB bellek kullanıldığına tanık olacağız. Brickland platformunda yer alacak yeni Xeon işlemcileri, yukarıda da belirttiğimiz gibi 2013 sonunda çıkış yapacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5200 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xeon, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim