Anlık Bildirim

Twitter: Trollere bir çare bulamadık

Twitter: Trollere bir çare bulamadık

Milyarlarca kullanıcısı olan sosyal ağlar günümüzde farklı kavramlara ev sahipliği yapmaya başladı. Bunlardan birisi de troll kavramı. Trollük özellikle Twitter'de kullanıcıyı kaçıracak kadar ileri gitmeye başladı. 

Mitolojik bir yaratık olan troller esasında düşük zekaya sahip saldırgan canlılar olarak tanımlanıyor. Twitter'da ise hakarete varan sözlerle kullanıcıları rahatsız eden veya gündem kelimelerini değiştirmeye oynayan kitle olarak görülüyor. 

Twitter ağında uzun süredir troll konusu şikayet ediliyor ve firmanın buna bir çözüm bulması isteniyordu. Spamlama gibi farklı yöntemler olsa da Twitter sonunda trollere bir çözüm bulamadıklarını itiraf etti. 

Firmanın patronu Dick Costolo ağdaki kötü kullanım ile ilgili yıllardır yeterli tedbiri alamadıklarını ve sorumluluğun tamamen kendisine ait olduğunu belirtti. Costolo trollerin çekirdek kullanıcıları kaçıracak kadar ileri gittiklerini de dile getirdi. 

Costolo bununla birlikte Twitter'ı trollerden temizlemek için daha fazla çaba harcayacaklarını ve ilerleyen dönemlerde troller saldırı düzenlese bile artık kimsenin haberinin bile olmayacağını ifade etti. Ancak ne tür yöntemler üzerinde çalışıldığını açıklamadı. 

Twitter son dönemde kullanıcıları daha çok etkileşime sokacak ve daha fazla reklam geliri getirecek pek çok önemli yeniliğe imza attı. Ancak özellikle kötü kullanım konusunda Costolo'nun dediği gibi tedbirler yetersiz ve sadece bu konuyla ilgili büyük yayınlarda araştırma makaleleri yayımlanıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3181 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, twitter trolls
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim