Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note II'nin pil ömrü test sonuçları yayınlandı


Yaklaşık bir hafta önce Güney Kore'de satışına başlanan Samsung'un 5 inç üstü segmentine mensup akıllı telefonu Galaxy Note II'nin GSMArena tarafından gerçekleştirilen pil ömrü testleri sonuçlandı. Piyasadaki en büyük telefon ekranlarından birine sahip olan ve bununla birlikte oldukça büyük bir pille güçlendirilen GT-N7100'ün pil ömrü hususunda iyi bir performans sergileyeceğinden şüphe edilmiyordu. Yayılanan test sonuçlarıyla firmanın yeni telefon-tablet melezinin günlerce kullanılabilecek bir süre sunabileceği kanıtlandı.
5.5 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksellik en yeni Super AMOLED teknolojisiyle üretilmiş ekran, 1.6GHz hızında dört çekirdekli Exynos 4 Quad çipset, 2GB RAM, S Pen teknolojisi, Walcom Tech aktif sayısallaştırıcı sistemi ve Android 4.1.1 Jelly Bean sürümünün eşlik ettiği Note 2, rakiplerine oranla çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Büyük ekrana daha yüksek bir frekansta çalışan çipset ve S Pen için gerekli sayısallaştırıcı sistem eklenince kulalnılacak pilin miktarını önemli ölçüde arttırmak gerekiyor. Benzer özelliklerle donatılan Galaxy S3'ten 1000mAh daha fazla pili yapısında barındıran hibrit model, kullanıcısına uzun süre hizmet verebilecek.
Samsung Galaxy Note II'nin pil ömrü test sonuçları yayınlandı

3G üzerinden 17 saate yakın konuşma süresi sunan Galaxy Note II, 3,300mAh pille 21 saati aşan bir performans sergileyen RAZR MAXX'ın ardıdan ikinci sırada yer alıyor. Orijinal Galaxy Note, 12 saatten biraz daha fazla dayanabilirken 2,100mAh pilli Galaxy S3, 10:20 dakika, yeni Apple iPhone 5 ise; 8:42 dakika kadar ses alışverişi sağlayabiliyor. 3G'yi kapatıp görüşmelerinizi 2G üzerinden sürdürdüğünüzde bu süre Note II ile 35 saate kadar çıkabiliyor.
Samsung Galaxy Note II'nin pil ömrü test sonuçları yayınlandı
İnternette gezinme konusunda liderlik kısa süre önce Apple iPhone 5 tarafından ele geçirilmişti. Rakiplerinden çok daha küçük bir pile sahip olsa da 4 inçlik oldukça az enerji tüketen bir hücre içi dokunmatik panel teknolojisinin kullanıldığı IPS LCD ekranla gelen yeni iPhone, yaklaşık 10 saat internet kullanımını mümkün kılıyor. İnternet sitelerinin büyük yoğunluğunun beyaz arka plana sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda Super AMOLED'lık RAZR MAXX 9:12 ile ikinci sıraya geriliyor. Çok daha büyük bir ekran ve daha az pille gelen Galaxy Note II, Jelly Bean işletim sisteminin de yardımıyla 8:48 dakikalık bir internet kullanımına dayanabiliyor. Galaxy S3, Android 4.1.1 üretici güncellemesinin ardından sonucunu 6:27 dakikaya yükseltmişti.
Samsung Galaxy Note II'nin pil ömrü test sonuçları yayınlandı
Testleri gerçekleştiren site tarafından bolca övülen Galaxy Note 2'nin video oynatıcısı, her türlü formatı çalıştırabiliyor ve geliştirilmiş bir altpiksel dizilimiyle gelen Super AMOLED ekranı sayesinde koyu renklerdeki performansıyla mobil cihazlarda seyir keyfini yeni bir seviyeye taşıyor. 11 saati aşan video izleme süresiyle RAZR MAXX'ın arkasında, 10:12 dakikalık iPhone 5'in önünde konumlanan telefonu 10:01 ile Galaxy S3 ve 9:28 dakikayla HTC One S izliyor.
Her gün birer saat 3G üzerinden konuşma, internette gezinme ve video izlemeyle toplamda 73 saat kullanım süresine ulaşabilen Samsung Galaxy Note II, böyle bir kullanım gerçekleştirilmesi halinde üç günü rahatlıkla geçirebilecektir. Tabiki her mobil kullanıcı farklı işlemler yürütecek ve bu işlemleri farklı sürelerde kullanacaktır. Bu yüzden potansiyel tüketicilere cihazın ortalama kullanım süresinin iki gün civarında seyrettiği belirtilebilir. Halihazırda satılmakta olan yeni nesil cihazlar arasındaki en iyi pil performansının Galaxy Note II'yle elde edildiği bu test sonuçlarıyla ispatlanmış oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29685 kez okundu.
34 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, s pen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim