Anlık Bildirim

Microsoft Research, IllumiShare projesini tanıttı


Surface projesiyle önemli bir yeniliği teknoloji dünyasına kazandıran Microsoft Research ekibi bu kez farklı bir projeyle daha gündeme geldi.
Ekibin üyesi Craig Mundie'nin TechForum sitesinde paylaştığı deneme videosunda herhangi bir yüzey üzerinde herhangi bir fiziksel veya dijital nesneyi uzaktan paylaşmanıza izin veren IllumiShare projesinin tanıtımı yapılıyor.
Bütçesi fazla yüksek olmayan projede masa lambasına benzeyen bir çevre birimi belirli bir yüzeyi aydınlatarak paylaşılan bir alana dönüştürüyor. Projede iki adet bu cihazdan kullanılıyor. Cihaz üzerinde bulunan kamera yerel çalışma alanını kaydederek diğer cihaza gönderirken, projeksiyon cihazı ise diğer cihazdan gelen görüntüyü yerel çalışma alanına yansıtıyor. Bu sayede kullanıcılar gerçek kağıt ve yazılarla ortak bir çizim yapabiliyor.
Potansiyeli oldukça fazla olan IllumiShare ile konferanslarda ortak tahta kullanımı, mimarlık projelerinde aynı çizim üzerinde çalışabilme, farklı oyunlar oynayabilme veya çocukların gerçek oyuncaklarla oyun alanını paylaşması gibi imkanlar geliştirilebilir.
Henüz geliştirme aşamasında olan projede kameranın bir süre sonra yerel alanı kaydederek yine aynı yerel alana yansıtması gibi bir problem sıklıkla ortaya çıkıyor. Çalışma alanını kaydederek sonra yeniden aynı yerden devam etme veya tamamlanan bir çalışmanın çıktısını alabilme gibi fonksyonlar üzerinde de çalışmalar devam ediyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3297 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, microsoft ve microsoft research
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim