Anlık Bildirim

Google : Apple sorumsuzca fiyat belirliyor

Google : Apple sorumsuzca fiyat belirliyor

Son dönemde yapılan analizler, Android platformunda amiral gemi modellerinden ziyade alt seviye akıllı telefonlara ilgi gösterildiği için kar marjlarının da düştüğünü ortaya koyuyor. Bu bakımdan satış rakamı iki milyarı geçmeye hazırlanan platformun bir çeyrekteki faaliyet karı da 2.4 milyar dolar dolarında kalıyor.
Ancak Apple fiyat çizgisini hiç değiştirmediği için rekor satış ve rekor faaliyet karı ile geçen yılı kapattı. Google ise Apple'ın uyguladığı fiyat politikasına karşı oldukça tepkili. Tepkiyi başkan yardımcısı Sundar Pichai dile getirdi.
Bir demecinde Pichai, Apple'ın elindeki herşeyi yüzlerce dolar seviyesinden satmasının sorumsuzluk örneği olduğunu belirtti. Google ise hizmetlerinden pek çoğunu isteyene ücretsiz olarak sağlıyor. Kullanıcılar Google'ın uygulama tekliflerini çok beğendikleri ve bir değer kazandırdığı için kabul ediyor.
Pichai hizmetlerin ücretsiz olmasına vurgu yapsa da aslında Google asıl gelirini reklamlardan elde ediyor. Bu da ürünlerde daha fazla promosyon yapmasını hatta bir dönem Nexus modellerinde maliyetine satış yapmasını sağlıyor. Ancak Google'ın reklam konsepti için daha fazla kişisel bilgiye ihtiyaç duyması ayrı bir tartışma konusu.
Apple ise her zaman tüketiciye premium ürünler sunduğunu bu bakımdan fiyatların da premium seviyede olduğunu belirtiyor. Yani her iki firma da farklı bir yoldan gelir elde etme yolunu bulmuş. Burada elbette son kararı vermek tüketiciye düşüyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3632 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim