Anlık Bildirim

Apple bir milyarıncı iOS cihazını sattı

Apple bir milyarıncı iOS cihazını sattı

2001 yılında mobil dünyaya ilk iPod cihazı ile merhaba diyen Apple, 2007 yılında akıllı telefon pazarını, 2010 yılında da tablet pazarını kökten değiştirmişti. Her yıl yeni model ve hizmetlerle tüketici ilgisini üzerinde tutmayı başaran Apple, zaman zaman rekor satışlar yapmayı bildi. iPhone devriminden sonra mobil cihazlarını iOS çatısı altında toplayan Apple, yeni bir rekora da imza attı. 

Tim Cook yaptığı açıklamada bugüne kadar toplamda 1 milyar iOS cihazı sattıklarını bildirdi. Bir milyarıncı iOS cihazı ise 22 Kasım tarihinde satılan uzay grisi iPhone 6 Plus 64GB modeli oldu. Apple bu cihazı Cuppertino'da hatıra olarak saklayacaklarını açıkladı. 

Bu rakam içerisinde cihazların dağılımı bilinmiyor ancak geçtiğimiz Mart ayında iPhone ailesi 500 milyonuncu modeli piyasaya sunduğunu açıklamıştı. Sonraki mali tablolar dikkate alındığında bu rakamın yaklaşık olarak 620-650 milyonunu iPhone modellerinin oluşturduğunu tahmin edebiliriz. Kalan sayı ise iPad ve iPod arasında bölüşülüyor. 

Son çeyreği 74.5 milyar iPhone satışı ile kapatan Apple ekonomi tarihindeki en karlı çeyreğe de imza atmış oldu. Apple saattte ortalama 34 000 iPhone satışı yaptı. Bu satışların büyük çoğunluğu ise ilk kez akıllı telefon kullananlar veya Apple'a geçiş yapanlardan geldi. Zira eski iPhone kullanıcılarından yükseltme yapanlar yüzde 17 civarında kaldı. 

Apple'ın bir milyarıncı iOS cihazını satması yaklaşık 14 yılda gerçekleşti. Ancak bu ivme korunursa üç veya dört yıl içerisinde iki milyarıncı iOS cihazının satılmasına kesin gözüyle bakılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
949 kez okundu.
33 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim