Anlık Bildirim

Analiz: iPhone kullanıcılarının üçte biri 4 inçlik ekran kullanıyor

İki nesildir Apple'ın daha büyük iPhone modelleri ile pazardaki mücadelesine şahit oluyoruz. Bununla birlikte iPhone ekosisteminde 4 inçlik cihaz kullananların sayısı hiç de az değil.
Apple'ın bu yıl 4 inçlik bir iPhone modeli piyasaya süreceğine dair iddialar giderek güçleniyor. Apple'ın bu kararının en önemli sebebi, düşük maliyetten ziyade, halen 4 inçlik iPhone modellerinin devam etmesi gerektiğine inanan tüketici kitlesi. Apple bu kitleyi kazanarak, yıl bazında toplam 30 milyonluk daha satış yapmayı hedefliyor. 

Yapılan son analizler de Apple'ı doğrular nitelikte. Her ne kadar iPhone 6 serisi ile birlikte 4 inçlik ekran boyutunu geride bırakmış olsak da, tüketicilerin ilgisi bitmiş değil. Mixpanel analizlerine göre, aktif iPhone kullanıcılarının yüzde 32.22'si halen 4 inçlik ekran boyutunda devam ediyor. 


Hali hazırda iPhone 5, 5S ve 5C modelleri halen kullanımda. Yukarıdaki oran içerisinde yüzde 19 civarında iPhone 5S kullanımı mevcut. Halen iPhone 5 kullananların oranı yüzde 8.38 iken, iPhone 5C kullananların oranı da yüzde 5.46 seviyesinde. Net rakamlar bilinmiyor ancak dünya çapında yaklaşık olarak 650-700 milyon iPhone kullanıcı olduğu tahmin ediliyor. Bu da 4 inçlik iPhone sayısının 210 milyon civarında olduğu anlamına geliyor. 

Pek çok kullanıcı büyük ekran boyutlarını istemediği için halen eski iPhone modellerinde kalmayı tercih ediyor. Apple, daha güçlü ve tasarım anlamında iPhone 6S serisini temel alan 4 inçlik yeni bir iPhone cihazı ile, bu kullanıcı kitlesini hedefliyor. 210 milyon rakamı içerisinden ne kadar fazla çekebilirse, Apple için o kadar kar olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4693 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 5se ve 4 inch iphone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim