Anlık Bildirim

Analiz : Yılın dördüncü çeyreğinde iPhone satışları 67 milyon civarında olacak

Analiz : Yılın dördüncü çeyreğinde iPhone satışları 67 milyon civarında olacak

Apple'ın iPhone 6 serisinin satışlarına rekor rakamlar ile başlaması yılın dördüncü çeyreği için toplam iPhone satışlarında beklentilerin artmasına neden olmuştu. Ancak ilk analiz raporlarından bu tarafa biraz düşüş mevcut.

Morgan Stanley tarafından yapılan yeni bir analize göre Apple yılın son çeyreğinde 67 milyon civarında iPhone satışına imza atacak. Daha önce ünlü analiz uzmanı Ming-Chi Kuo tarafından iPhone satışlarının 71.5 milyon civarında olacağı ve iPhone 6 modelinin iPhone 6 Plus modelinden iki kat daha fazla satış yapacağı tahmininde bulunmuştu.

Analizde iPhone satışlarının en fazla olduğu yer Çin. Ülkedeki iPhone talebinde yaşanan yıllık artış global yıllık talep artışına göre üç kat fazla durumda. ABD'de ise talep oranı global talep oranı ile aynı. 

Global iPhone talep artışı oranının altında kalan ülkeler de mevcut. Bunların başında Japonya ve Fransa geliyor. Bu ülkelerde iPhone modellerine olan talep önceki yıllara göre azalmış Ayrıca Apple'ın çevirmiçi mağazasında gönderim süresini bir güne indirdiği ve arz-talep dengesini yakaladığı da belirtiliyor. 

Şu an için analiz sonuçları iPhone satışlarının 67-71 milyon arasında konumlandığını tahmin ediyor. Aralık ayında da gidişat değişmezse Apple'ın resmi rakamları da bu çizgi arasında yerini alabilir.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim