Anlık Bildirim

İğneyi sevmeyenler için aşı bantları geliştiriliyor

Kanada'daki McMaster Ünivertesi, bir biyoteknoloji şirketi işbirliğinde aşı olmayı sevmeyenler için ağızda eriyen Covid-19 aşı bandı geliştirmeye çalışıyor. İlk denemelerden olumlu sonuçlar alındı.

Covid-19'a karşı iğnesiz çözüm: Aşı bandı Tam Boyutta Gör

Kanada'daki McMaster Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümünden Prof. Alex Adronov ve ekibi bu aralar bir biyoteknoloji firmasıyla beraber ağızda eriyen aşı bantları üzerine çalışmalar yürütüyor. Çalışmalara dair açıklama yapan Adronov birçok insanın iğne olmayı sevmediğini belirtiyor. Bu anlamda aşı bantları belli bir ihtiyacı karşılayacak. 

Çalışmanın daha başlarında olduğunu ifade eden Adronov, ekibiyle beraber hayvanlar üzerinde yaptıkları deneylerin olumlu sonuçlandığı söylüyor. Araştırmada yer alan Kanadalı biyoteknoloji firmasının CEO'su Mark Upsdell de açıklamasında koronavirüs ile mücadelede yaygın kullanılan Moderna ve Pfizer aşılarının -15 ila -80 arasında muhafaza edilmesi gerektiğini ancak bu üretilme aşamasında olan aşı bantlarının zarf içerisinde bile gönderilebileceğini söylüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9028 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid19, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim