Anlık Bildirim

Android ekosistemi 3 milyara ulaştı, Android TV ise 80 milyonda

Çin pazarı hariç Android platformunu aktif kullananların sayısı 3 milyarı geçti. Dünyanın en kalabalık nüfusuna ulaşan Google’ın televizyon platformu da çıkışta.

Android ekosistemi 3 milyara ulaştı, Android TV ise 80 milyonda Tam Boyutta Gör

Google I/O 2021 konferansında gündeme gelen konulardan birisi de ekosistemin kullanıcı sayısıydı. Gerek Android ekosistemi gerekse Android TV ekosistemi pandemi döneminde rekor rakamlara ulaştı. 

Dev bir nüfus haline geldi

Yapılan açıklamaya göre Android ekosistemi toplamda 3 milyar cihaz sayısına ulaştı. 2017 yılında 2 milyar civarında olan rakam 2019 yılında 2.5 milyar olmuştu. 2 yıl sonra da yüzde 20 artış ile 3 milyara ulaştı. 


Google’ın Android telefonlar hakkında veriler topladığı Play Services uygulaması ise 10 milyar indirme ile rekor kırdı. Play Services uygulaması Çin ve Huawei’nin bazı telefonlarında olmadığı için muhtemelen toplam rakam 3 milyarın bir hayli üzerinde. 

Google’ın televizyonlardaki silahı Android TV ise 80 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Yakın zamanda tek bir isim altına girecek olan ve şu anda Android TV – Google TV şeklinde iki şekilde isimlendirilen platform Mayıs 2020 tarihinde 50 milyon kullanıcıya sahipti. 

Bu sektörde Samsung Tizen platformu 150 milyondan fazla kullanıcı ile lider durumda. Google TV bu sayı ile ikinciliğe yükselmiş oluyor. Roku TV ve Amazon Fire ise 50 milyon kullanıcı üzerinde seyrediyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim