Anlık Bildirim

AMD RDNA3 grafikleri DisplayPort 2.0 destekleyecek

AMD RDNA3 mimarisi ile birlikte grafik dünyasında ilk kez DisplayPort 2.0 teknolojisinin kullanılması bekleniyor. Böylece görüntü aktarım kalitesi daha da yükselecek.

AMD RDNA3 çok iddialı Tam Boyutta Gör

AMD’nin yonga teknolojilerinde farklılaşmak adına yeni standartları ilk kez kullanmaya çalışma çabasına şahit oluyoruz. PCIe 4.0 örneğinde olduğu gibi grafik tarafında da DisplayPort 2.0 sunulacak. 

DisplayPort 2.0 neler sunuyor?

DisplayPort 2.0 standardı bazı gecikmelerden sonra 2019 yılında yayınlanmıştı. O günden bu yana da üreticiler yeni standardı entegre etmek için çalışıyor. AMD ilk üreticilerden birisi olabilir. 

Hali hazırda görüntü aktarımı için DisplayPort 1.4a standardı kullanılıyor ve 32.4Gbps bant genişliğine kadar ulaşabiliyordu. Böylece 8K 60Hz ekranlara da destek sunuluyordu. DisplayPort 2.0 ise Ultra High Bit Rate teknolojisi ile 77.37Gbps seviyelerine kadar çıkarak 10K 60Hz ekranları mümkün kılıyor. 4 çıkıştan toplamda 80GB/s aktarım hızı verilebiliyor. 

Kaynaklar AMD RDNA3 grafik mimarisinde bu sıkıştırma teknolojisine yer verileceğini iddia ediyor. Böylece hem AMD önemli bir avantaj elde etmiş olacak hem de DP 2.0 teknolojisinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacak. 

Gelecek yılın ortalarında beklenen RDNA3 mimarisi Navi 3x çekirdeklerine temel oluşturacak. 5nm süreci ile yüzde 40-50 arasında performans artışı tahmin edilen RDNA3 ayrıca çoklu yonga sistemini de getirecek. Böylece Stream işlemci tarafında daha büyük artışlar elde edilecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim