Anlık Bildirim

Hollanda petrol ve dizel yakıtı yasaklama yönünde ilk yasal adımı attı

Elektrikli arabaların popülerlik kazandığı günümüzde Hollanda petrol ve dizel yakıtı yasaklama konusundaki ilk kararı aldı. 2025 yılından itibaren ülkede sadece elektrikli arabaları görebiliriz.
Hollanda petrol ve dizel yakıtı yasaklama yönünde ilk yasal adımı attı

Elektrikli arabalar son dönemlerde otomobil dünyasının en çok konuşulan konusu olmayı başardı, ama hala petrol ve dizel yakıtla çalışan arabaların yerini alması kolay değil. Buna karşın Hollanda petrol ve dizel yakıtı 2025 yılında yasaklama yönünde ilk adımı attı.
Hollanda parlamentosunun alt meclisinden geçen kararda 2025 yılından itibaren petrol ve dizel yakıtların tamamen yasaklanması öngörülüyor. Tabi bu yasanın Hollanda'nın ana meclisinden de onay alması gerekiyor. Aksi halde yürürlüğe girmesi mümkün değil.
Hükümetin koalisyon ortağı Hollanda İşçi Partisi petrol ve dizel yakıtla çalışan arabaları tamamen yasaklama konusunda en kararlı siyasi oluşum durumunda. Bunun yanında ülkede karşı görüşte olan bir çok siyasetçi de var. Hollanda'da elektrikli arabalar her ne kadar %10'un altında kullanılsa da, bisiklet ve botla ulaşım da önemli bir yere sahip. O yüzden bu karar diğer ülkelerin aksine Hollanda'yı ekonomik ve sosyal açıdan az etkileyebilir. Bu kararın çevreye yapacağı katkı ise çok büyük olacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4730 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
petrol, hollanda ve dizel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim