Anlık Bildirim

AMD Ryzen için önemli güncelleme yolda

AMD'nin Ryzen platformunu geliştirme çalışmaları devam ediyor. Hazırlıkları süren yeni güncelleme sayesinde, daha geniş ölçekte bellek desteği ve anakart üreticilerinin yeni özelliklerini göreceğiz.
AMD yeni nesil Ryzen işlemci ailesi için firmware güncellemelerine devam ediyor. Yakın gelecekte kullanıma sunulması beklenen AGESA 1006 güncellemesiyle, Ryzen işlemcilerin daha geniş ölçekte doğal bellek desteğine kavuşacağı bildirildi.
Anakart üreticisi Gigabyte tarafından da doğrulanan bilgiye göre, içinde Intel uyumlu DDR4 modellerinin de olduğu 20'den fazla bellek kiti de Ryzen uyumluluk listesine eklenmiş olacak. Bugün Ryzen ve yüksek frekanslı bellek kitleri için kimi kullanıcıların yaşadığı yüksek frekans sorunu, aslına bakılırsa kullanılan belleklerin Intel XMP uyumlu olmasından kaynaklanıyor. Her ne kadar bellek gerilimini 1.5v seviyesine çekmek çoğu senaryoda bu sorunu aştırıyor olsa da, Ryzen sistem toplayacaklara tavsiyemiz uyumlu bir bellek kiti almaları.
Görünüşe bakılırsa, Samsung B-die yonga kullanan kitlerde herhangi bir uyumluluk sorunu yaşanmıyor. Ancak Hynix yongalı ve Intel XMP optimize bellek kitleri, Ryzen üzerinde vaad ettikleri orjinal saat hızlarını görmekte sorun yaşayabiliyorlar.
Gigabyte'ın kendi açıklamasına göre AGESA 1006 tabanlı firmware güncellemesi, daha geniş bellek desteğine ek olarak cold boot sorununu çözecek ve kullanıcılara manuel olarak LAN, ses ve ilgili PCIe slotlarını kapatma özelliği sunacak. Güncellemenin bu ay içerisinde çıkması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9249 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim